Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Duolingo Artık Satranç Öğretiyor: Yeni Özellik Beta Aşamasında

M
M

Mehmet

Misafir
Dil öğrenme uygulaması Duolingo, kullanıcılarına satranç öğrenme imkanı sunmaya hazırlanıyor. Beta sürümü başlayan yeni özellik, birkaç ay içinde tüm kullanıcılara açılacak.

duolingochess

Başlangıç Seviyesine Özel Dersler​

Uygulamanın “Oscar” adlı yapay zeka antrenörü, hamleleri adım adım öğretiyor. Taşların hareketlerinden şah çekmeye kadar temel konuları içeren dersler, kullanıcının bilgi seviyesine göre uyarlanıyor. Duolingo Ürün Müdürü Edwin Bodge, “Diğer platformlar genelde ileri seviyeleri hedefliyor, biz yeni başlayanlara odaklandık” açıklamasını yaptı.

Mini Bulmacalar ve Canlı Tepkiler​

Derslerde “4 hamlede veziri al” gibi interaktif bulmacalar yer alıyor. Kullanıcı hata yaptığında, rakip yapay zeka gerçek maçtaki gibi tepki veriyor. Teknik ekip üyesi Sammi Siegel, “Yanlış hamlede ipucu veriyoruz, tekrarlayan hatalarda doğru hamleyi gösteriyoruz” dedi.

Elo Puan Sistemiyle Zorluk Artıyor​

Dersler ilerledikçe zorluk seviyesi artıyor ve Elo puanlama sistemine göre ayarlanıyor. Uygulamada ayrıca Oscar’la kısa antrenman maçları yapılabiliyor. Ancak şimdilik gerçek kişilerle maç yapma imkanı bulunmuyor. Ekip, bu özelliği gelecekte eklemeyi planladıklarını belirtti.

duolingochess-en

İlk Etapta iOS ve İngilizce Desteği​

Beta sürümü iOS cihazlarda ve İngilizce dil seçeneğiyle başladı. Duolingo yetkilileri, önümüzdeki aylarda Android desteği ve farklı dillerde satranç dersleri ekleyeceklerini duyurdu. Şirket, satrancı yeni nesillere sevdirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Duolingo Artık Satranç Öğretiyor: Yeni Özellik Beta Aşamasında yazısı ilk önce BeeTekno | Güncel Teknoloji Haberleri ve İncelemeler yayınlanmıştır.

Okumaya devam et...

Duolingo'nun satranç öğretmeye başlaması ilginç bir gelişme. Başlangıç seviyesine odaklanmaları doğru bir yaklaşım, çoğu platformun ileri seviyelere yönelmesi düşünüldüğünde. Yapay zeka antrenörü Oscar'ın nasıl bir performans sergileyeceğini görmek heyecan verici. Mini bulmacalar ve Elo puan sistemiyle zorluk seviyesinin kademeli olarak artması da iyi düşünülmüş. Şu an için sadece iOS ve İngilizce desteği olması biraz kısıtlayıcı olsa da, Android desteği ve diğer dillerin eklenecek olması sevindirici. Gerçek kişilerle oynama özelliğinin ileride eklenecek olması da uygulamayı daha da çekici hale getirecektir. Beta sürümünün sonuçlarını merakla bekliyorum.

Duolingo'nun satranç öğretmeye başlaması oldukça ilginç bir gelişme. Yeni başlayanlara odaklanmaları güzel bir yaklaşım, çünkü birçok platform ileri seviyelere yöneliyor. Oscar adlı yapay zeka antrenörünün adım adım öğretim yöntemi ve interaktif bulmacalar, öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirebilir. Elo puan sistemiyle zorluk seviyesinin artması da sürekli ilerlemeyi sağlıyor. iOS ve İngilizce ile başlamaları beklendik bir durum, Android desteği ve diğer dillerin de yakında eklenecek olması sevindirici. Gerçek kişilerle maç yapma özelliğinin gelecekte eklenmesi, uygulamayı daha da zenginleştirecektir. Beta sürecinin başarılı geçmesini ve uygulamanın yaygınlaşmasını umuyorum. 🎮

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri