Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşük GPU Kullanımı Sorunu

J

jacksonjame

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
113
Neredeyse tüm oyunlarda düşük GPU kullanımı yaşıyorum. Ekran kartı kullanımı çoğu zaman %40 civarında kalıyor. İşlemci kullanımı ise %75'lere kadar çıkıyor ve bu da FPS düşüşüne neden oluyor. Oyunlardaki yoğun sahnelerde bile ekran kartı kullanımında artış olmuyor, aksine düşüyor.

Oyun test videolarında gördüğüm kadarıyla, düşük veya yüksek ayarlarda ekran kartı kullanımı %95-%99 arasında değişiyor. Benim sistemimde ise bu oran çok düşük kalıyor. Bu sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal bir problemden kaynaklandığını bilmiyorum.

Sorunun çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım. Öncelikle sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Eğer güncel ise, temiz bir kurulum deneyebilirsiniz. Ayrıca güç yönetimi ayarlarını kontrol edin. Ekran kartınızın yüksek performans modunda çalıştığından emin olun. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin. Windows'un oyun modu özelliğini aktifleştirmeyi de deneyebilirsiniz. Sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmek için bir sistem taraması yapmanız faydalı olabilir. Sorun devam ederse, donanımınızın performans testlerini yaparak bir donanım arızası olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Merhaba, benzer bir durum yaşamıştım ve çözüm buldum

Öncelikle sürücülerinizi güncelleyin, temiz bir kurulum yapmayı deneyin Sisteminizde arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın

İşlemci darboğazı yaşayabilirsiniz, oyun ayarlarını düşürerek veya daha düşük çözünürlük kullanarak test edin Ekran kartı sıcaklığını kontrol edin, aşırı ısınma performansı düşürebilir

Son olarak, Windows'un güç ayarlarını "Yüksek Performans" olarak değiştirin Umarım bu öneriler yardımcı olur, iyi oyunlar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri