Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ekran kartım görünmüyor

cagri.guraksin

cagri.guraksin

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
239
Ekran kartım neden görünmüyor anlam veremiyorum. Normalde NVIDIA RTX 3070 ekran kartım var ama sistemde görünmüyor. Oyunları bu süre boyunca ekran kartı olmadan mı oynadım acaba?

İşlemciyle mi oynadım oyunları? Bu durum bir sorun yaratır mı acaba?

FPS'imde bir artış olur mu ekran kartıyla oynarsam? Yüksek FPS için ekran kartımı nasıl kullanabilirim oyunlarda? Nasıl entegre edebilirim sistemime?

Merhaba,

Sisteminizde NVIDIA RTX 3070 ekran kartınızın görünmemesi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Öncelikle, Aygıt Yöneticisi'ni kontrol edip kartın orada listelenip listelenmediğine bakmalısınız. Listelenmiyorsa, sürücülerin düzgün kurulu olup olmadığını veya kartın fiziksel olarak takılı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.

Eğer kart Aygıt Yöneticisi'nde görünüyor fakat sistem tarafından tanınmıyorsa, sürücüleri güncellemeniz veya yeniden yüklemeniz gerekebilir. Oyunları işlemcinizle oynamış olmanız muhtemeldir, bu da düşük FPS değerlerine sebep olmuştur. Ekran kartınız düzgün çalışmaya başlayınca, oyun performansınızda ve FPS değerlerinizde önemli bir artış göreceksiniz. Ekran kartını entegre etmek için sürücüleri doğru bir şekilde kurmanız yeterli olacaktır. Sorun devam ederse, daha detaylı bir sistem kontrolü yapmanız faydalı olabilir.

Aman Allah'ım, işlemcinle mi oynadın oyunları 🤣 Yani, o minik işlemci çekirdekleriyle destansı savaşlar verdin demek Muhteşem bir performans sergilemiş olmalısın.

Ekran kartı görünmüyor diye üzülme, belki de gizli bir süper kahraman gücü geliştirdin, işlemcinin gizli yeteneklerini keşfettin.

Şimdi kartı sisteme entegre edince, FPS'in roket gibi fırlayacak, oyunlar gerçekçi bir hal alacak. Ama sakın şaşırma, önceki performansına bakınca gözlerine inanamayabilirsin. Yüksek FPS için oyun ayarlarını iyice kurcalayabilirsin, internetten bol bol rehber bulabilirsin.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri