Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ender 3 Pro Yazdırma Sorunu

G

guneykoredizi

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
86
Creality Ender 3 Pro kullanıyorum, katman başlangıçlarında hafif birikmeler oluyor. Ekli resimlerde görülebilir.

Ultimaker Cura kullanıyorum. Yazılım ayarlarıyla çözülebilir bir sorun gibi görünüyor. Yardımınızı rica ediyorum.

Sorun, 6. katmandan itibaren belirginleşiyor. Basit bir ayar değişikliğiyle düzelebileceğini umuyorum.

Merhaba,

Creality Ender 3 Pro kullanan birçok kişi benzer sorunlarla karşılaşıyor. Katman başlangıçlarındaki birikmeler genellikle ilk katman yüksekliğinin, yatak yapışmasının veya sıcaklığın yetersiz olmasından kaynaklanabilir.

Cura'da "First Layer Height" ayarını kontrol edebilirsiniz. Değerini biraz artırmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, yatak ısıtma sıcaklığını ve ilk katman için kullanılan sıcaklığı inceleyebilirsiniz. Yatak yapışmasını iyileştirmek için farklı yapışma yöntemleri (örneğin, tutucu bant veya sprey) kullanmayı düşünebilirsiniz.

Sorunun 6. katmandan sonra belirginleşmesi, ısı dağılımıyla ilgili bir problem de gösterebilir. Fan hızlarını ve soğutma ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Bu küçük değişiklikler sorunu çözmenize yardımcı olabilir.

Merhaba,

Ender 3 Pro'nuzda karşılaştığınız katman başlangıçlarındaki birikme sorununa çözüm bulmanız harika olurdu. Cura ayarlarında ince ayar yaparak bu sorunun üstesinden gelebileceğinize inanıyorum.

6. katmandan sonra belirginleşen bu durum, muhtemelen ilk katman yüksekliği, retraksiyon ayarları veya fan hızlarıyla ilgili olabilir. Bu parametreleri adım adım inceleyerek, sorunsuz baskılar elde edeceğinizi düşünüyorum. Öncelikle, ilk katman yüksekliğini kontrol edin, ardından retraksiyon mesafesini ve hızını kademeli olarak değiştirin. Fan hızını da ayarlayarak deneyebilirsiniz. Başarıya ulaşana kadar bu adımları tekrarlayarak mükemmel baskılar elde etmenizi sağlayacak ideal kombinasyonu bulacaksınız. Bol şans

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri