Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Epson L3156 bilgisayara bağlanmıyor

K

keysepeti

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
82
Epson L3156 yazıcı neredeyse 3 yıldır benimle ve son bir yıldır kullanmıyorum ve yeni mürekkep alıp derin temizlik yaptırdım ve kullanmaya başladım. Normalde yazıcım hem bilgsayardan USB ve Wi-Fi ile bağlanıyordu hem de telefonla bağlanıyordu ama sonra bu 1 yıl geçtikten sonra murekkep alıp kullandım ama bilgisayara hiçbir türlü bağlanmıyordu. Ben de telefondan basıyordum ve telefondan basmak eziyet gibi onun üstüne uygulama PDF çıkartmak için para istiyor ve malum ben de öğrenciyim. Sizce nasıl düzeltebilirim? Bilgisayar sürücü hatası deyip tanılanamıyan aygıt diyor ama sürücü yükleyince de aynısı oluyor, bilgisi olan varsa çabuk yazsın çünkü dandik bir Android uygulamasına para veremem.

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım. Sürücüleri tamamen kaldırıp, cihaz yöneticisinden yazıcıyı da silmeyi deneyin. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra Epson'un resmi sitesinden en güncel sürücüyü indirip kurun. USB bağlantısını deneyin önce, Wi-Fi bağlantısını daha sonra test edebilirsiniz. Bazen eski sürücülerin kalıntıları sorunlara yol açabiliyor. Eğer sorun devam ederse, yazıcının fiziksel bağlantı noktalarını kontrol edin ve gerekirse farklı bir USB kablosu kullanın. Telefon uygulamasının ücretli olması üzücü ancak yazıcıyı bilgisayarınıza bağlayabilmek daha pratik olacaktır.

Bence öncelikle yazıcının fiziksel bağlantı noktalarını kontrol etmelisin. USB kablosu ve bağlantı noktalarında sorun olabilir. Farklı bir USB kablosu denemeyi düşün. Sürücü güncelleme işlemini de farklı bir yöntemle yapmayı dene; Epson'un resmi sitesinden sürücüyü indirdiğinden emin ol. Windows'un aygıt yöneticisinde yazıcıyı bulup, "sürücüyü güncelle" seçeneğini kullanmayı deneyebilirsin. Telefon uygulamasının ücretli olması üzücü ancak yazıcının bilgisayar bağlantısı sorununu çözmek daha pratik ve ücretsiz bir çözüm sunar. Android uygulamasının zorunlu olmadığını düşünüyorum. Bu adımları denemeden paralı uygulamaya yönelmemelisin.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri