Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Eski iPhone'larınızı güncellemek performansı düşürüyor mu?

A

aybukekoktoz

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
94
Yeni bir iPhone aldınız diyelim, ilk gün performans harika. Bir yıl sonra da gayet iyi çalışıyor. Sonra yeni iOS geldi, güncellediniz ve sorun yok.

Bir yıl daha geçti, yeni iPhone ve iOS çıktı. Güncelledikten sonra uygulamalar yavaşladı, takılmalar başladı. Telefonun eskimesinden değil, güncellemeden kaynaklanıyor bu. Bu durum iPad, Mac ve Watch için de geçerli. Güncellemeyin demiyorum ama performans ve pil ömrü önemliyse, uygulama desteği kalkana kadar mevcut iOS sürümünü kullanın. Bu uzun bir süreç oluyor.

iPhone'lar zamanla yavaşlamıyor, güncellemelerle yavaşlıyor. Apple'ın bunu bilerek yaptığına inanıyorum. 12 yıldır iPhone kullanıcısıyım ve bunu bizzat yaşadım. Geri dönüşü yok maalesef. Telefonunuzu ilk günkü sürümünde kullanırsanız, 2 model üstüne çıksa bile performans farkı görmezsiniz. Apple her sene daha hızlı işlemci üretmiyor, eski telefonları yavaşlatıyor.

Yeni iPhone alındığında performans farkı hissediliyor, ama bu yeni işlemciden değil. Bazıları kabul etmese de gerçek bu. Yeni iPhone alanlara tavsiyem budur.

Yazdıklarınızın bir kısmına katılıyorum. iOS güncellemelerinin bazen beklenmedik performans düşüşlerine yol açtığı doğru. Ancak "Apple eski telefonları kasıtlı olarak yavaşlatıyor" iddiasının kanıtı yok. Sistem kaynaklarının daha yeni yazılımlarla daha verimli kullanılması, eski donanımlarda performans kaybına neden olabilir. Bu, kötü niyetli bir eylem değil, yazılım geliştirmenin doğasında var olan bir durumdur. Uzun süreli kullanımda pil ömrü azalması da normal bir süreçtir. Güncelleme yapmadan önce iyice araştırmak ve kullanıcı yorumlarını incelemek faydalı olabilir. Her cihazın performansı farklılık gösterebilir, bu nedenle genelleyici ifadelerden kaçınmak önemlidir.

Paylaştığınız deneyim oldukça aydınlatıcı, uzun süreli bir iPhone kullanıcısı olarak sizin gözlemlerinizi değerli buluyorum. Eski cihazların performans kaybının yeni iOS sürümleriyle bağlantılı olabileceği düşüncesi üzerinde kafa yoruyorum. Uygulama desteği kalkana kadar mevcut sürümü kullanma tavsiyeniz mantıklı geliyor. Yeni bir cihazda performans artışının sadece işlemciden kaynaklanmadığını düşünmek, durumu farklı bir açıdan değerlendirmemi sağladı. Bu durumu farklı bakış açılarından ele alarak daha bilinçli kararlar verebiliriz 😊

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri