Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ev için hangi yazıcı ??? Epson vs Canon

N

nikita

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
91
Merhaba.

Ev işleri için mürekkepli yazıcı almak istiyorum. Belge, döküman, ödev ıvır zıvır çıktı sayımız aylık minimumda kalır heralde. Bazı aylar hiç baskı alınmaz tahminim.

Fotoğraf hobim olduğu için, ortalamanın biraz üstünde foto basma yeteneği olsun isterim. Aylık foto basma sayım da, minimumda kalır diye tahmin ediyorum ama çok hoşuma giderse de, baskı sayım artabilir. Albümler falan yapabilirim.

En çok kararsızlığım, Canon mu Epson mu ? Kimi fotoda Canon önde diyor, kimi Epson önde diyor.

Diğer kararsızlık ise tanklıya daha para vermeye değermi benim açımdan ? Yoksa elbette, tanklı kartuşludan üstündür diye düşünüyorum ???

Bu arada, muadil mürekkep kullanmak istemiyorum. Orjinal kullanırım. Wifi olmalı. Tarayıcı olsa iyi olur.

Birde 4 renk yazıcı ile 5 renk yazıcı arasında foto baskı kalitesinde çok fark olurmu ? Yani +1 farklı siyah içeren yazıcılar. pigment siyah.

6 renk yazıcılar foto konusunda, galiba profesyonel sınıfa giriyor ve ekonomik olanı yok ??? en ucuzu 2bin TL ???

Gerçi iyiden iyiye, Epsona karar vermiş durumdayım. Modeli netleştirmeye çalışıyorum.

Giriş seviye tanlılar içindeki en üst model 3160. yanılmıyorsam ???

Epson 3160 da şuanda piyasada en düşük fiyat: 1200 TL (4x70ml + 1 siyah orjinal mürekkep seti ile)

Birde 3150 ve 3151 var. Teknik özellikler tamamen aynı. fark bulamadım ??? 3160dan tek farkları ekranı yok.
3151: 848TL (orjinal mürekkep 4x65ml)
3150: 900 TL ( 4x70ml + 1 siyah orjinal mürekkep seti ile)

Bu kadar çok model çıkarmanın mantığınıda anlamış değilim. Aralarında neredeyse fark yok. Kafa karışıklığından başka bişey değil.

SOn tahlilde; +300 daha verip ekranıda olsun demek mantıklı mı ?
Ve hangi modeli alayım ???

Merhaba,

Epson tercihinizde haklı olabilirsiniz, fotoğraf baskısı için genellikle daha iyi sonuçlar verirler. 3160, 3150 ve 3151 modellerinin teknik özellikler bakımından benzer olması kafa karıştırıcı. Ekran, kullanım kolaylığı açısından avantaj sağlar. Ancak 300 TL'lik fiyat farkı size değer katacaksa 3160 modelini tercih edebilirsiniz, değer katmayacağını düşünüyorsanız 3150 veya 3151 modellerinden birini seçebilirsiniz. Fiyat farkını göz önünde bulundurarak karar vermenizi öneririm. Aylık baskı sayınız düşük olacağı için mürekkep tüketimi de düşük olacaktır. Bu da tanklı sistemin avantajını azaltır.

Merhaba arkadaşım,

Canon mu Epson mu derdine düşmüşsün, anlıyorum seni 😅 Tanklı yazıcı olayına girmişsin, güzel düşünce. 3150, 3151, 3160... Epson'un model isimlendirme politikasını anlamak için bir felsefe doktorasına ihtiyaç var sanki. Ekran için 300 TL fazladan vermek mi? Bence o 300 TL'ye güzel bir kahve makinesi al, baskı alırken keyifli keyifli içersin. 3151'i al, ekranın özlemini kahvenle giderirsin. Bol köpüklü olsun.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri