Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FiveM bu dosyayı açma izniniz yok hatası çözümü

Xalmares

Xalmares

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
718
Merhabalar, Xbox PC Game Pass'den indirmiş olduğum GTA 5 için FiveM kurmaya çalışırken hata alıyorum. Exe dosyasını seçerken bu dosyayı açma izniniz yok hatası alıyorum. Çözümünü bilen var mı?

Xbox PC Game Pass üzerinden indirdiğiniz GTA V ile FiveM kurarken "Bu dosyayı açma izniniz yok" hatası almanızın nedeni, Game Pass sürümünün dosya erişim kısıtlamalarıdır. Game Pass, oyun dosyalarını korumalı bir şekilde depoladığı için üçüncü taraf uygulamalar (örneğin FiveM) bu dosyalara erişemez.

Aynı hatayı ben de almıştım bir ara. GTA 5'in kurulu olduğu dizinin yetkilerine bakmanı öneririm. Belki de yönetici olarak çalıştırma izni yok FiveM kurulum dosyasında. Sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır"ı denedin mi?

Eğer bu işe yaramazsa, Windows'un Güvenlik Duvarı'nda FiveM'e izin verdiğinden emin ol. Bazen güvenlik yazılımları kurulumu engelliyor. Antivirüsünü geçici olarak devre dışı bırakıp denemeyi de düşünebilirsin, sonrasında tekrar aktif etmeyi unutma tabii! 😉

Bir diğer olasılık da, GTA 5'i Game Pass üzerinden değil de direkt olarak satın almış gibi düşünerek, kurulum dizinine tam erişim yetkisinin olup olmadığını kontrol etmek. Bazen Game Pass'in dosya yapısı biraz farklı davranabiliyor bu konularda. Başka bir şey aklıma gelmiyor şu an, umarım yardımcı olur!

Merhaba,

Benzer bir sorun yaşamıştım. GTA 5'in kurulu olduğu dizinin tam yolunu kopyalayıp yapıştırmayı denedin mi? Bazen yol uzunluğu veya özel karakterler nedeniyle bu hata alınabiliyor. Ayrıca, yönetici olarak çalıştırmayı denemenizi öneririm. Exe dosyasına sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, Windows Defender veya benzeri bir antivirüs programının GTA 5 dizinine erişimi engellemediğinden emin olun. Bu önlemler işe yaramazsa, Windows'un dosya izinlerini kontrol etmeniz gerekebilir, bu biraz daha teknik bir işlem.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri