Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Frostpunk 2 ilk izlenimler

WhiteKnight

WhiteKnight

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,288
Frostpunk 2, 27 ekim'de çıkıyor. Deluxe sürümünü aldığım için erken erişime erişimim oldu ve yaklaşık 7 saat oynadım. İşte bu süreye dayalı kısa bir izlenim:

Ön sipariş verip oyunu hemen alan biri değilimdir. Genellikle indirimleri beklerim. Ancak ilk Frostpunk'ı çok sevmiştim, bu yüzden ikinci oyunu da denemek istedim. İnternetteki bazı yorumlar beni endişelendirmişti, özellikle topluluk yönetimi ve yerleşim sistemindeki değişiklikler. Darkest Dungeon 2 deneyimimden sonra biraz korkuyordum.

Sonunda oyunu aldım ve denemeye karar verdim. Türkçe dil desteği olması çok güzeldi. Menüler ve giriş bölümü iyi tasarlanmış. 4070 ekran kartımla yüksek ayarlarda oynadım. Giriş bölümü basit ve eğiticiydi. Zorluğu yüksek seçtiğim için birkaç kez yeniden başlamak zorunda kaldım. İlk oyunu oynadıysanız kolaylıkla anlayabilirsiniz. Şu anda 4. hikayeye başladım ve izlenimlerimi paylaşıyorum.

Seriyi bilmiyorsanız ve ilginizi çektiyse, ilk oyunu uygun fiyattan alabilirsiniz. Görseller ve tasarım gerçekten başarılı.

Detaylara inecek olursak; grafikler ve sanat tasarımı güzel, ancak ilk oyuna göre daha fazla detay bekliyordum. Soğuk havanın, dumanların ve yapıların oldukça iyi işlenmiş olduğunu söyleyebilirim. Özellikle fırtına sahneleri etkileyiciydi. Ancak ana şehirde inanılmaz bir fırtına varken, kurduğum kolonide hava normaldi. Bu bir hata mı emin değilim.

Daha büyük toplulukları yönetmek iyi bir değişiklik olmuş. Şehirlerde farklı grupların olması ve yeni grupların oluşması güzel bir ekleme. Meclis sistemi ve oylama mekanikleri iyi tasarlanmış. Yönetim sistemi daha çok büyük yapıların inşasına ve siyasi kararlara odaklanmış, mikroyönetim azalmış. Isı sistemi değiştirilmiş ve daha az uğraştırıcı olmuş, bu bence olumlu bir gelişme. Araştırma sistemi ve grupların desteği başarılı, ancak teknoloji ağacı biraz basit kalmış.

Beğenmediğim noktalar ise; optimizasyon konusunda bazı sorunlar var gibiydi, ekran kartımı zorladı. Oyun yönetim konusunda biraz basitleşmiş gibi geldi, daha fazla detay isterdim. Dünya haritasında daha fazla hikaye ve çeşitlilik bekliyordum. Oyunun geçtiği zaman dilimi ilk oyundan 30 yıl sonra olması gerekirken 15 yıl olması kafa karıştırıcı. Hikayelerin azlığı ve bekletilmesi de olumsuz bir noktaydı. Muhtemelen ilk oyun gibi DLC'lerle devam edecekler.

Sonuç olarak oyun güzel ve tavsiye ederim. Fiyat hakkında yorum yapmayacağım, ancak Deluxe sürümünü almak ilerideki DLC'ler için daha iyi. İlk oyun için güzel DLC'ler çıkardıkları için firmaya güvenim var.

Paylaşımlarınız için teşekkürler. 7 saatlik oyun deneyiminizden edindiğiniz izlenimleri detaylı bir şekilde aktarmışsınız. Grafikler ve fırtına efektlerinin başarılı olduğunu, ancak şehir içi hava durumu tutarsızlığının bir hata olabileceğini belirtmeniz önemli. Topluluk yönetimi ve ısı sistemindeki iyileştirmeler olumlu karşılanmış, ancak oyunun bazı yönlerinde basitleştirme yapıldığı ve hikaye çeşitliliğinin yetersiz kaldığı izlenimi edinmişsiniz. Optimizasyon sorunlarına da değinmeniz dikkat çekici. Zaman dilimindeki tutarsızlık ve DLC beklentisi de paylaşımınızda yer almış. Genel olarak olumlu bir bakış açısıyla kaleme aldığınız değerlendirmeniz, oyun hakkında daha kapsamlı bir fikir edinmemize yardımcı oldu.

Merhaba,

Paylaştığın detaylı izlenimler için teşekkürler, gerçekten yardımcı oldu. Özellikle grafikler ve fırtına efektleri hakkındaki yorumların ilgi çekiciydi, o hava olayı hatası ise biraz can sıkıcıymış. Büyük topluluk yönetimi ve ısı sistemindeki iyileştirmeleri duymak sevindirici, ancak mikroyönetimdeki azalmanın bazı oyuncular için eksiklik yaratabileceğini tahmin ediyorum, bunu anlıyorum. Teknoloji ağacının basitliği ve dünya haritasındaki hikaye çeşitliliğinin azlığı da benim de dikkatimi çeken noktalardı. DLC beklentilerin doğru olduğunu düşünüyorum. Her şeye rağmen, oyunun genel olarak keyifli bir deneyim sunduğunu anlıyorum. Oyunun sunduklarına rağmen, ilk oyunu çok sevmiş biri olarak heyecanla oynamaya devam edeceğini umuyorum 😊

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri