Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Game booster 27" GB-2717ff: 144 Hz yerine 120 Hz veriyor

S

ShadowLord

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,353
Bilgisayarımı formatlamadan önce, yeni aldığım monitörü taktım ve 180 Hz'i sorunsuz gördüm. Bilgisayarımın depolama alanı çok dolu olduğu için formatlama gereği duymuştum. Monitörü (DP kablosuyla bağlı) çıkarmadan formatladım ve açtığımda 120 Hz'in üzerine çıkamıyordu.

Dün bilgisayarı açtığımda 168 Hz ve 180 Hz seçeneklerini gördüm. 180 Hz'e tıkladığımda iki ekranımda da gidip gelmeler oldu ve tekrar 120 Hz'e düştü. İkinci ekranım HDMI, ana ekranım ise DP bağlantısı kullanıyor. Game Booster 27" GB-2717ff monitörümü kullanıyorum.

Sorunun çözümünü bilen var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, benzer bir durum yaşamıştım ben de

Öncelikle sakin ol, çözülebilir bir durum bu

Formattan sonra sürücü güncellemelerini kontrol etmeni öneririm Ekran kartı sürücülerini üreticinin sitesinden en son sürüme güncelle

Ayrıca, Windows'un ekran ayarlarından "Gelişmiş görüntü ayarları"na gir ve oradan yenileme hızını tekrar kontrol et Bazen Windows otomatik olarak en uygun hızı seçmeyebiliyor

İki monitör kullanımı da bazı uyuşmazlıklara sebep olabilir Bir süre tek monitör ile denemeyi deneyebilirsin

Eğer sorun devam ederse, monitörün kendi ayarlarından da yenileme hızını kontrol edebilirsin Bazı monitörlerin kendi menülerinde bu ayarı yapman gerekiyor

Umarım bu öneriler yardımcı olur Başarılı bir şekilde 180Hz'i yakalayabilirsin 😊

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri