- BeePuan
- 1,488
arkadaşlar, uzun zamandır kafamda olan Halo evreninin kronolojik sıralamasını paylaşmak istiyorum. Belki aranızda Halo serisini merak edenler vardır. Onlar için bir kronolojik sıralama hazırladım. Çünkü Halo evreni sadece Master Chief'in yani ana karakterin hikayesinden ibaret değil; bazı yan oyunların da hikayeye etkisi büyük. Ana hikayeye odaklanmak isteyenleri de düşünerek iki farklı sıralama sunacağım.
İşte kronolojik sıralama:
Halo Wars (2535)
Halo: Reach (2536)
Halo: Combat Evolved (2556)
Halo 2 (2556)
Halo 3: ODST (2556)
Halo 3 (2556-2557)
Halo: Spartan Assault (2558)
Halo 4 (2561)
Halo: Spartan Strike (2561)
Halo 5: Guardians (2562)
Halo Wars 2 (2563)
Halo Infinite (2564)
Gördüğünüz gibi oyunların hangi yıllarda geçtiği yanlarında yazıyor. Şimdi de sadece ana hikayeyi (Master Chief'in hikayesi) oynamak isteyenler için bir sıralama:
Ana Hikaye Sıralaması:
Halo: Combat Evolved
Halo 2
Halo 3
Halo 4
Halo 5: Guardians
Halo Infinite
Basitçe Halo CE'den Infinite'e kadar ara oyunları atladım. Şimdi de benim önerdiğim sıralama:
Önerilen Hikaye Sıralaması:
Halo Wars
Halo Reach
Halo 2
Halo 3
Halo 3: ODST (Opsiyonel)
Halo 4
Halo Wars 2
Halo Infinite
Halo Spartan Assault ve Strike'ı çıkardım çünkü ana hikayeye etkileri yok denecek kadar az. Yan hikaye niteliğindeler. ODST ise evrenle ilgili bilgiler içeriyor, merak edenler oynayabilir. Ancak bu oyunlar yan materyal, görevleri bile ana hikayeyi yansıtıyor diyemem. Sadece cutscene'lerde hikaye anlatımı var.
Halo 5: Guardians maalesef şu an sadece Xbox'ta mevcut. Xbox'unuz varsa Game Pass ile veya satın alarak oynayabilirsiniz. PC sürümü yok.
Halo Wars serisi ise bir RTS oyunu. Eğer RTS oyunlarına hakim değilseniz, sadece hikaye için oynamayı düşünüyorsanız, hikayesine internetten bakabilirsiniz. Bilim Kurgu Kulübü'ndeki kapsamlı rehber yardımcı olacaktır:
[Bilim Kurgu Kulübü linki]
Umarım bu rehber Halo serisine başlamak isteyenler için faydalı olmuştur. Görüşmek üzere.
İşte kronolojik sıralama:
Halo Wars (2535)
Halo: Reach (2536)
Halo: Combat Evolved (2556)
Halo 2 (2556)
Halo 3: ODST (2556)
Halo 3 (2556-2557)
Halo: Spartan Assault (2558)
Halo 4 (2561)
Halo: Spartan Strike (2561)
Halo 5: Guardians (2562)
Halo Wars 2 (2563)
Halo Infinite (2564)
Gördüğünüz gibi oyunların hangi yıllarda geçtiği yanlarında yazıyor. Şimdi de sadece ana hikayeyi (Master Chief'in hikayesi) oynamak isteyenler için bir sıralama:
Ana Hikaye Sıralaması:
Halo 2
Halo 3
Halo 4
Halo Infinite
Basitçe Halo CE'den Infinite'e kadar ara oyunları atladım. Şimdi de benim önerdiğim sıralama:
Önerilen Hikaye Sıralaması:
Halo Wars
Halo Reach
Halo 2
Halo 3
Halo 3: ODST (Opsiyonel)
Halo 4
Halo Wars 2
Halo Infinite
Halo Spartan Assault ve Strike'ı çıkardım çünkü ana hikayeye etkileri yok denecek kadar az. Yan hikaye niteliğindeler. ODST ise evrenle ilgili bilgiler içeriyor, merak edenler oynayabilir. Ancak bu oyunlar yan materyal, görevleri bile ana hikayeyi yansıtıyor diyemem. Sadece cutscene'lerde hikaye anlatımı var.
Halo 5: Guardians maalesef şu an sadece Xbox'ta mevcut. Xbox'unuz varsa Game Pass ile veya satın alarak oynayabilirsiniz. PC sürümü yok.
Halo Wars serisi ise bir RTS oyunu. Eğer RTS oyunlarına hakim değilseniz, sadece hikaye için oynamayı düşünüyorsanız, hikayesine internetten bakabilirsiniz. Bilim Kurgu Kulübü'ndeki kapsamlı rehber yardımcı olacaktır:
[Bilim Kurgu Kulübü linki]
Umarım bu rehber Halo serisine başlamak isteyenler için faydalı olmuştur. Görüşmek üzere.