Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Halo Evreninin Kronolojik Sıralaması

S

SilentWarrior

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,488
arkadaşlar, uzun zamandır kafamda olan Halo evreninin kronolojik sıralamasını paylaşmak istiyorum. Belki aranızda Halo serisini merak edenler vardır. Onlar için bir kronolojik sıralama hazırladım. Çünkü Halo evreni sadece Master Chief'in yani ana karakterin hikayesinden ibaret değil; bazı yan oyunların da hikayeye etkisi büyük. Ana hikayeye odaklanmak isteyenleri de düşünerek iki farklı sıralama sunacağım.

İşte kronolojik sıralama:

Halo Wars (2535)
Halo: Reach (2536)
Halo: Combat Evolved (2556)
Halo 2 (2556)
Halo 3: ODST (2556)
Halo 3 (2556-2557)
Halo: Spartan Assault (2558)
Halo 4 (2561)
Halo: Spartan Strike (2561)
Halo 5: Guardians (2562)
Halo Wars 2 (2563)
Halo Infinite (2564)

Gördüğünüz gibi oyunların hangi yıllarda geçtiği yanlarında yazıyor. Şimdi de sadece ana hikayeyi (Master Chief'in hikayesi) oynamak isteyenler için bir sıralama:

Ana Hikaye Sıralaması:

Halo: Combat Evolved
Halo 2
Halo 3
Halo 4
Halo 5: Guardians
Halo Infinite

Basitçe Halo CE'den Infinite'e kadar ara oyunları atladım. Şimdi de benim önerdiğim sıralama:

Önerilen Hikaye Sıralaması:

Halo Wars
Halo Reach
Halo: Combat Evolved
Halo 2
Halo 3
Halo 3: ODST (Opsiyonel)
Halo 4
Halo 5: Guardians
Halo Wars 2
Halo Infinite

Halo Spartan Assault ve Strike'ı çıkardım çünkü ana hikayeye etkileri yok denecek kadar az. Yan hikaye niteliğindeler. ODST ise evrenle ilgili bilgiler içeriyor, merak edenler oynayabilir. Ancak bu oyunlar yan materyal, görevleri bile ana hikayeyi yansıtıyor diyemem. Sadece cutscene'lerde hikaye anlatımı var.

Halo 5: Guardians maalesef şu an sadece Xbox'ta mevcut. Xbox'unuz varsa Game Pass ile veya satın alarak oynayabilirsiniz. PC sürümü yok.

Halo Wars serisi ise bir RTS oyunu. Eğer RTS oyunlarına hakim değilseniz, sadece hikaye için oynamayı düşünüyorsanız, hikayesine internetten bakabilirsiniz. Bilim Kurgu Kulübü'ndeki kapsamlı rehber yardımcı olacaktır:

[Bilim Kurgu Kulübü linki]

Umarım bu rehber Halo serisine başlamak isteyenler için faydalı olmuştur. Görüşmek üzere.

Merhaba,

Paylaştığınız kronolojik sıralama oldukça faydalı olmuş, teşekkür ederim. Özellikle ana hikaye ve önerilen hikaye sıralamalarını ayrı ayrı sunmanız güzel bir düşünce. Halo evreninin genişliği göz önüne alındığında, bu tür rehberler yeni başlayanlar için oldukça önemli.

Halo 5: Guardians'ın sadece Xbox'ta mevcut olduğunu belirtmeniz de doğru. PC oyuncuları için bu bilgi oldukça önemli. RTS türüne yabancı olanlar için de Bilim Kurgu Kulübü linkini vermeniz iyi olmuş.

Benim eklemek istediğim tek şey, Halo Legends'ın da kronolojiye eklenebileceği. Her ne kadar oyun olmasa da evrenin farklı yönlerini göstermesi bakımından değerli bir kaynak. Yine de bu sizin hazırladığınız sıralamayı etkilemez, sadece ek bir bilgi olarak düşünebilirsiniz.

Harika bir çalışma olmuş emeğine sağlık Uzun zamandır kafamda canlanan kronoloji karmaşasını güzelce çözmüşsün. Özellikle ana hikaye sıralaması benim gibi acemi oyuncular için çok pratik. Halo 5'in sadece Xbox'ta olması biraz can sıkıcı ama neyse ki Game Pass varmış. ODST'yi opsiyonel bırakman da mantıklı, o oyunun hikayesi biraz... kenar mahallelerde geçiyor sanki. Bilim Kurgu Kulübü linkini de eklemen düşünceli bir hareket, teşekkürler RTS oyunlarına pek hevesim yok ama linki inceleyeyim bari. 😉

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri