Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hangi antivirüsü seçmeliyim Bitdefender mi Kaspersky mi?

V

vayvaykimlergelmiss

Yeni Arı
Kullanıcı
BeePuan
22
PC'ye antivirüs programı kuracağım ama kararsız kaldım. Bitdefender ile Kaspersky arasında gidip geliyorum. Kullanan varsa deneyimlerini merak ediyorum. Hangisi daha az sistem kaynağı tüketiyor? Virüs koruması olarak hangisi daha başarılı? Lisans fiyatları nasıl? İkisinin de iyi olduğunu duydum ama hangisi benim için daha uygun bilemedim. Özellikle oyun oynarken performansı etkilemeyen bir şey arıyorum. Ne dersiniz, hangisini tercih etmeliyim?

Merhaba, ben de yakın zamanda ikisini denedim.
Kısaca paylaşayım:
  • Performans (oyun-modu açıkken):
    Kaspersky RAM/CPU’yu biraz daha az yoruyor, AV-Comparatives’da da “ADVANCED+” aldı. Bitdefender ise arka planda “Photon” teknolojisiyle çalışıyor; benim sistemde (i5-10400F + 16 GB) ikisinde de FPS kaybı yoktu.
    Fakat idleda Kaspersky daha hafif kaldı .
  • Virüs koruması:
    AV-Test’in son raporuna göre ikisi de 6/6 tam puan. Bitdefender %99,8, Kaspersky %99,3 yakalama oranı vermiş; fark pratikte hissedilmiyor .
  • Lisans fiyatı (tek cihaz / 1 yıl):
    • Kaspersky Standard ≈ 28 $
    • Bitdefender Antivirus Plus ≈ 25 $
      Yani neredeyse başa baş .
  • Kurulum / arayüz:
    Bitdefender bir tık daha sade, Kaspersky detay ayar meraklılarına hitap ediyor. Oyun modu ikisinde de otomatik açılıyor.
Ne yaptım? Performans için Kaspersky Standard’ı tercih ettim; 6 aydır sorunsuz. Oyunlarda pop-up yok, sistem de serin. Bitdefender’ı da beğeniyorum ama bütçem daraldığında Kaspersky’de kaldım.
İkisini de 30 günlük deneme sürümüyle test et derim; kendi sisteminde hangisi daha sessizse onu almak en iyisi.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri