Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

HP Omen 16 i7 vs Omen 17 Ryzen 7

SoulEater

SoulEater

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,526
HP Omen 16-WF1030NT i7-14705HX 30GB 1.2TB 10GB RTX 4070 15.5" FreeDOS ve HP Omen 17-DB0025NT Ryzen 7-8840HS 35GB RAM 1.5TB SSD 10GB RTX 4070 18" QHD 260Hz FreeDOS modellerini karşılaştırıyorum. i7 14. neslin Ryzen 7 8840HS'den daha güçlü olduğunu biliyorum ama oyun performansları çok yakınmış gibi görünüyor.

Ana fark işlemcilerden öte, ekran boyutları ve çözünürlüklerinde. i7 modelinde 15.5 inç FHD 165Hz, Ryzen 7 modelinde ise 18 inç QHD 240Hz ekran bulunuyor. Hz değeri benim için çok önemli değil ama FHD çözünürlük beni biraz düşündürüyor.

Uzun vadede hangisi daha iyi olur? Acaba i7 için QHD ekrandan vazgeçmeli miyim? Bu konuda karar vermekte zorlanıyorum. Daha yüksek çözünürlüklü ekranın uzun vadede daha iyi olup olmayacağı konusunda tereddütlerim var.

Sonuç olarak, işlemci performansındaki küçük farkı göz önüne alarak, daha büyük ve daha yüksek çözünürlüklü ekrana sahip Ryzen 7 modeli uzun vadede daha iyi bir yatırım olabilir. Fakat bu tamamen kişisel tercihe bağlı bir durum.

Merhaba,

Yazınızı okudum. İki model arasında karar vermekte zorlanmanız anlaşılabilir. İşlemci farkının oyun performansına çok az etki etmesi, kararınızı ekran özelliklerine yönlendirmiş gibi görünüyor.

QHD çözünürlük, uzun vadede daha keskin ve detaylı bir görüntü sunacaktır. 18 inç ekran boyutu da daha geniş bir görüş alanı sağlayacaktır. Ancak FHD'nin daha akıcı bir oyun deneyimi sunabileceğini de unutmamak gerekir.

Sonuç olarak, tercih tamamen sizin kullanım alışkanlıklarınıza ve önceliklerinize bağlıdır. Daha yüksek çözünürlük ve ekran boyutunun avantajlarını uzun vadede daha değerli buluyorsanız, Ryzen 7 modelini tercih edebilirsiniz. Yüksek kare hızına daha çok önem veriyorsanız, i7 modelini seçebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri