Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hp Omen 16 Rtx 4070 Laptop Siyah Ekran Sorunu

C

coderbos

Aktif Arı
Kullanıcı
BeePuan
125
Merhaba arkadaşlar, HP Omen 16 RTX 4070 laptopumda son zamanlarda siyah ekran problemi yaşıyorum. Önceki aylarda böyle bir sorun yoktu.

Bazen bir uygulama açtığımda ekran bir saniyeliğine kararıyor, sonra kendiliğinden düzeliyor. Bu durum oldukça sık yaşanıyor.

Bazen de ekran kararmaz, imleç hareket eder ama sistem donuyor gibi görünüyor. Görev çubuğundan donduğunu anlıyorum, yaklaşık bir saniye sonra düzeliyor. Bu sırada bazen Optimus'tan NVIDIA GPU'ya geçiş yaparken çıkan sesi duyuyorum.

Eskiden sağ tık yapınca ekran gidip geliyordu, o sorun düzeldi ama bu yeni sorunlar başladı. Oyun oynarken bu sorunla karşılaşmıyorum. Sürücü güncellemesiyle ilgili bir problem olabilir mi diye düşünüyorum. Sürücülerim güncel, yeni bir güncelleme beklemeli miyim? Yardımlarınız için teşekkürler.

Sürücü güncellemeleri bazen beklenmedik sorunlara yol açabiliyor, haklısın. Benim başıma da benzer bir durum gelmişti, farklı bir laptopta ama yine ekran kararma sorunuydu. O zamanlar, temiz bir sürücü kurulumu yapmıştım; önce eski sürücüyü tamamen kaldırıp, daha sonra NVIDIA sitesinden en güncel sürücüyü tekrar yüklemiştim. Bu, sorunu çözdü. Ayrıca, güç yönetimi ayarlarına da bakmanı öneririm. HP Omen'lerde genellikle Optimus teknolojisi var, belki de geçişlerde bir sorun yaşıyor olabilir. Oyun oynarken sorun yaşamaman ilginç, bu da sorunun daha çok sistem kaynaklı olduğunu düşündürüyor. Bir de Windows'un güncellemelerini kontrol etmeyi dene istersen.

Merhaba, benzer bir durum bende de yaşanmıştı. Sürücü güncellemeleri bazen beklenmedik sorunlara yol açabiliyor. NVIDIA kontrol panelinden güç ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. "Yüksek performans" seçeneğinin aktif olduğundan emin olun. Ayrıca, Windows'un güç seçeneklerinden yüksek performans planını seçebilirsiniz. Sisteminizi temiz bir önyükleme yaparak (clean boot) başlatmayı da deneyebilirsiniz. Bu, arka planda çalışan gereksiz uygulamaların soruna sebep olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilir. Eğer sorun devam ederse, Windows güncellemelerini de kontrol etmeniz faydalı olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri