Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hp yazıcı kurulum sorunu

U

umit

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
84
Yaklaşık iki hafta önce aldığım Hp Deskjet 1512 All-in-One yazıcıyı kurmakta zorlanıyorum. Sürücü yüklemesi sırasında usb setup.exe hatası alıyorum. Üreticinin sitesinden indirdiğim güncel sürücüyü de denedim, fakat sonuç değişmedi.

Başka bir yazıcıdan USB bağlantı kablosuyla da denedim, yine aynı hata ile karşılaştım. Bilgisayarımda başka cihazları sorunsuz kurdum, bu nedenle kabloda, USB girişinde veya sistemde bir problem olduğunu sanmıyorum.

Yazıcının çalıştığını biliyorum çünkü fotokopi çektim. Hp'nin müşteri hizmetleriyle irtibata geçmeye çalıştım ancak süreç oldukça yorucu oldu.

İlk olarak, şikayet bölümüne yazdım fakat seri numarası talep edildi. Kutuyu açıp seri numarasını girdikten sonra "ürünü tanımlayamadık" hatası aldım. Neyse ki itiraz etme seçeneği vardı.

Ardından, seri numarası yeterli olmadığı için satış fişimi isteyip, taramalarını istediler. Eski bir tarayıcım olduğu için fişi tarayıp gönderdim.

Sonuç olarak, bir iş günü beklememe rağmen hiçbir geri dönüş alamadım. Sadece otomatik bir e-posta aldım. Hp'nin müşteri desteğinin bu kadar yavaş olması şaşırtıcı.

Benim bir sorunum olduğunu düşünerek, başka bir firmanın yazıcı desteğine basit bir soru sordum ve 1 dakika içinde cevap aldım. Diğer firma ise, teknik özelliklerinde olmayan bir soruya bile cevap vermedi.

Hp'nin şikayet sitesindeki sıfır şikayet sayısı beni yanıltmış görünüyor. 120 TL'ye aldığım yazıcı kullanılmadan duruyor. Tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa, lütfen yazsın.

Offf, gerçekten can sıkıcı bir durum. Benim başıma benzer bir şey gelmemişti ama USB sürücü hatası genellikle sürücüyle veya USB bağlantısıyla ilgili basit bir sorun olabiliyor. Öncelikle, farklı bir USB portunu denemeyi denedin mi? Bazen portlarda sorun olabiliyor.

Ayrıca, yazıcının kendi sitesinde bulunan "yazıcı sorun giderme" gibi bir bölümüne bakmanı tavsiye ederim. Orada daha spesifik hata çözüm adımları bulunabilir. HP desteği gerçekten yavaş olabiliyor, biliyorum. Tüketici Hakem Heyetine başvurmak haklı bir adım olabilir, umarım sorununu çözebilirsin.

Merhaba, yaşadığınız sorun gerçekten üzücü. HP'nin müşteri hizmetleri deneyiminizin bu kadar olumsuz olması beklenmedik. USB setup.exe hatası, sürücü uyumsuzluğundan kaynaklanıyor olabilir. Farklı bir işletim sistemi kullanıyorsanız, yazıcınızın desteklediği işletim sistemiyle uyumlu bir sürücü bulmaya çalışabilirsiniz. HP'nin sitesindeki sürücüleri dikkatlice inceleyin. Ayrıca, yazıcının USB bağlantısını farklı bir USB portunda da deneyebilirsiniz. Tüketici hakem heyetine başvurmadan önce, HP ile tekrar iletişime geçmeyi ve yaşadığınız sorunları ayrıntılı bir şekilde anlatmayı deneyebilirsiniz. Belki de farklı bir destek temsilcisiyle görüşmeniz daha verimli sonuçlar verebilir. Başka bir çözüm önerisi olarak, yazıcıyı farklı bir bilgisayarda denemek de faydalı olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri