Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İki TP-Link AX55 bağlamak

SkyRider

SkyRider

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,411
Superonline modemi (TP-Link EX530v AX3000) kullanıyorum ve internet erişimi için başka bir odaya yönlendiriciye ihtiyacım var. TP-Link Archer AX55'i beğendim ve iki tane almaya karar verdim. Mevcut modemin yerine takarsam Superonline'ın kısıtlamalarıyla uğraşmak zorunda kalmayacağım. Örneğin, 2.4 ve 5 GHz frekanslarını ayırma seçeneği kısıtlanmış durumda.

İki AX55'i kullanmanın sorun yaratabileceğini duydum. Planım şu: Bir AX55'i binaya gelen internet kablosuna bağlayacağım (WAN portu). Sonra bu AX55'in LAN portundan diğer AX55'in WAN portuna kablo çekeceğim. Bu şekilde ikinci AX55'i istediğim odada kullanmayı planlıyorum.

Yapay zeka, bu kurulumun "zincirleme (cascade) kullanım" ve "çift NAT" riskine yol açabileceğini söyledi. Çift NAT, oyun, VPN gibi uygulamalarda sorunlara neden olabilir. Çözüm olarak AX55'lerden birini Access Point (AP) moduna veya bridge moduna almam önerildi. AP modunda, NAT sadece ilk AX55'te olur; ikinci AX55 sadece kablosuz erişim noktası olur. Bridge modunda ise sadece ikinci AX55 yönlendirici olarak çalışır. Ayrıca, her iki AX55'i de yönlendirici modunda kullanırsam, IP adreslerini (örneğin, 192.168.1.1 ve 192.168.2.1) farklı ayarlamalıyım. İki AX55 ile mesh benzeri bir kapsama alanı oluşturabilirim. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Merhaba,

Benzer bir durum yaşamıştım, iki AX55'i de router modunda kullanmak gerçekten sorun çıkarabiliyor, özellikle çift NAT can sıkıcı olabiliyor. Yapay zekanın dediği gibi AP modunu dene derim. İlk AX55'i router olarak bırak, ikinciyi AP moduna al. Bu şekilde tek NAT ile daha stabil bir ağ elde edersin. IP adreslerini farklı ayarlamak da önemli, çakışmaması için dikkat et. Mesh ağ kurma fikri hoş ama bu iki cihazla tam bir mesh performansı alamazsın muhtemelen. AP modu en temiz çözüm gibi görünüyor. Başka bir alternatif olarak, ikinci AX55 yerine bir powerline adaptörü kullanmayı da düşünebilirsin, kablosuzdan daha kararlı olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri