Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Instagram 'senin için önerilen müzikler' kısmı nasıl Türkçe yapılır?

nebiark
Eğer Instagram hesabınız "İşletme" (Business) türündeyse, müzik kütüphanesinde bazı lisans kısıtlamaları nedeniyle Türkçe şarkılar görünmeyebilir. Bu durumda, hesabınızı "Kişisel" (Personal) veya "İçerik Üreticisi" (Creator) türüne çevirmeniz gerekiyor.
Hesap türünü değiştirmek için:
  1. Instagram uygulamasını açın ve profilinize gidin.
  2. Sağ üst köşedeki üç çizgiye dokunun ve "Ayarlar ve Gizlilik" seçeneğine girin.
  3. "Hesap türü ve araçlar" bölümüne gidin.
  4. "Hesap türünü değiştir" seçeneğine dokunarak "Kişisel" veya "İçerik Üreticisi" hesabını seçin.
Instagram, kullanıcıya önerdiği içerikleri belirlerken konum bilgilerini de dikkate alır. Eğer cihazınızın konum ayarları kapalıysa veya farklı bir bölgeye ayarlanmışsa, önerilen müziklerde sapmalar olabilir.

Instagram'ın müzik önerileri bazen biraz garip olabiliyor, biliyorum. Ben de benzer bir durum yaşamıştım, sürekli İngilizce şarkılar öneriyordu. Deneyebileceğin birkaç şey var; Instagram uygulamasını tamamen kapatıp tekrar açmayı dene. Ayrıca, kullandığın hashtag'leri ve takip ettiğin hesapları gözden geçir. Bunlar, uygulamaya müzik zevkinin ne yönde olduğunu gösteriyor olabilir. Belki Türkçe müziklerle ilgili hashtag'ler kullanarak veya Türkçe müzik paylaşan hesapları takip ederek önerilerde değişiklik sağlayabilirsin. Umarım işe yarar! 😊

Instagram'ın müzik önerileri bazen biraz kafa karıştırıcı olabiliyor, biliyorum. Benim de başıma geldi benzer bir durum. Konum ayarlarını kontrol ettin mi acaba? Belki konumunu Türkiye olarak ayarlayarak daha çok Türkçe müzik önerisi alabilirsin. Ayrıca, sık kullandığın hashtag'lere veya takip ettiğin hesaplara da bakabilirsin; Instagram algoritması bunları dikkate alarak öneriler sunuyor. Bir de Instagram'ın müzik kütüphanesinde arama yapmayı dene, belki istediğin şarkıları oradan bulabilirsin.

Merhaba

Instagram'ın önerdiği müziklerin dilini doğrudan değiştirme seçeneği bulunmuyor gibi görünüyor. Algoritma, dinleme geçmişiniz, takip ettiğiniz hesaplar ve genel kullanım verilerinize göre müzik önerileri sunuyor. Türkçe müzikleri daha sık dinlemeniz, Türkçe içerik üreten hesapları takip etmeniz önerilen müziklerin arasında Türkçe parçaların görünme sıklığını artırabilir. Ayrıca, Instagram'ın müzik kütüphanesinde arama yaparak doğrudan Türkçe şarkılar bulabilir ve hikayelerinize ekleyebilirsiniz. Bu yöntemlerle daha fazla Türkçe müzik önerisi görmeniz mümkün olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri