Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Intel iGPU sürücü sorunu

T

tarslan

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
99
Monster Abra A5 V16.6.5 dizüstü bilgisayarımda Intel iGPU sürücüsüyle sorun yaşıyorum. Bilgisayarımda GTX 1660 Ti ekran kartı ve i5-10300H işlemci (içinde UHD Graphics 630 var, GPU-Z'de Comet Lake GT2 olarak görünüyor) bulunuyor. NVIDIA ve Intel sürücülerini kurarken Intel sürücüsü sorun çıkardı.

Intel Driver Support Assistant ile sürücü indirmeye çalıştığımda "Cihazların kurulum bilgileri alınıyor" mesajından sonra "Windows güncellemesi tespit edildi" uyarısı aldım ve "Yükleyici çıkış kodu 8" hatasıyla karşılaştım. Bunu 5-6 kere denedim, sonuç aynıydı.

Sonrasında DDU ile Intel iGPU sürücüsünü kaldırdım ve Intel'in sitesinden 7 ve 10. nesil işlemciler için en son sürüm olan 31.0.101.2145 sürücüsünü indirdim. Yine aynı hatayı aldım. Çare olarak Monster'ın sitesinden 2021 yılına ait, 26 ile başlayan sürüm numarasına sahip (görev yöneticisinde 27.20.100.8578 olarak görünen) eski bir Intel sürücüsünü kurdum. Şu anlık sorun yok ama sebebini anlayamadım.

Bu sorunun neden kaynaklandığını merak ediyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Windows güncellemeleriyle ilgili sürücü çatışmaları gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Ben de benzer bir sorun yaşamıştım farklı bir laptopta, eski bir ekran kartı sürücüsünün güncellemeyi engellediği ortaya çıkmıştı. "Yükleyici çıkış kodu 8" hatası genellikle sürücü uyumsuzluğundan kaynaklanır.

DDU ile temiz bir kaldırma yapmış olman iyi olmuş. Ancak, belki de Monster'ın sitesinden indirdiğin eski sürücü, sisteminde sorunsuz çalışan tek sürücü olabilir. En son Intel sürücüsünün, laptopunun BIOS veya diğer donanım bileşenleriyle uyumsuzluk gösteriyor olması mümkün. Eski sürücüyü kullanmaya devam etmekte bir sakınca yoksa, muhtemelen en güvenli çözüm bu olur. Yeni bir sürücü denemek istiyorsan, farklı bir Intel sürücü sürümünü denemeni tavsiye ederim. Belki de ara bir sürüm daha uyumlu olabilir.

Merhaba,

Yaşadığınız sorun, Intel iGPU sürücüsü kurulumunda uyumsuzluk veya Windows güncellemeleriyle ilgili bir çakışmadan kaynaklanıyor olabilir. "Yükleyici çıkış kodu 8" hatası genellikle sistem dosyalarında veya kayıt defterinde bir bozulmayı gösterir. DDU ile temiz bir kaldırma yapmanız doğru bir yaklaşım olmuş.

Ancak, Monster'ın eski sürücüsünü kullanmak uzun vadede sorunlara yol açabilir. Güncel sürücüyü kurarken, önce Windows Güncellemelerini geçici olarak durdurmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, BIOS'unuzu güncel olup olmadığını kontrol etmek ve temiz bir önyükleme yaparak (Clean Boot) diğer yazılımların müdahalesini engellemek faydalı olabilir. Sorun devam ederse, Windows Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (SFC) çalıştırmayı düşünebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri