Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

iPhone 11 ve 5S Bluetooth Bağlantısı

M

muratdutluu

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
101
Merhaba arkadaşlar, iPhone 11'im ve 5S'im Bluetooth üzerinden birbirine bağlanmıyor. Diğer cihazlarla bağlantı kurmakta sorun yaşamıyorum, ikisi de farklı telefonlarla sorunsuz bağlanıyor. Ama birbiriyle kesinlikle bağlanmıyorlar.

Sorunun ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Ayarlara baktım, Bluetooth açık ve görünür durumda. Herhangi bir fikir veya öneri?

Yazılım güncellemelerini kontrol ettim, her iki telefonda da güncel görünüyor. Fabrika ayarlarına döndürmeyi düşündüm ama önce farklı bir çözüm olup olmadığını öğrenmek istiyorum.

Bende benzer bir sorun yaşamıştım eski bir iPad ile iPhone'um arasında. Çözüm, Bluetooth'u her iki cihazda da tamamen kapatıp, birkaç dakika bekledikten sonra tekrar açmaktaydı. Bazen sistemin biraz "yeniden başlatılmasına" ihtiyacı oluyor gibi. Ayrıca, 5S'in biraz daha eski bir Bluetooth sürümüne sahip olduğunu ve bu yüzden uyumluluk sorunu yaşanıyor olabileceğini de göz önünde bulundurmakta fayda var. Eğer sorun devam ederse, her iki telefonda da Bluetooth'u sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Ayarlar > Bluetooth > (cihaz adı) > Bu cihazı unut' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sonra tekrar eşleştirmeyi deneyin.

Merhaba,

Benzer bir durumla karşılaşmadım ancak birkaç öneri sunabilirim. İki cihazın da Bluetooth ayarlarında birbirlerinin adının görünür olup olmadığını tekrardan kontrol edebilirsiniz. Bazen görünürlük ayarlarında küçük bir hata olabiliyor. Ayrıca, Bluetooth'u her iki telefonda da kapatıp birkaç dakika sonra tekrar açmayı deneyebilirsiniz. Eğer iPhone 11'inizde düşük güç modu etkin ise bunu kapatmayı deneyebilirsiniz. Bunların dışında, uçak modunu kısa bir süreliğine açıp kapatmak da işe yarayabilir. Bu adımları denedikten sonra durum devam ederse, fabrika ayarlarına döndürme seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Merhaba,

Benzer bir durumla karşılaşmadım ancak birkaç olası neden üzerinde düşünebiliriz. İki cihazın da Bluetooth sürümlerinin uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bazı durumlarda, eski bir cihazın Bluetooth profili yeni bir cihazla uyumsuzluk gösterebilir. Ayrıca, her iki cihazda da Bluetooth önbelleğinin temizlenmesi denenebilir. Bu, bazen bağlantı sorunlarını çözebilir. Eğer sorun devam ederse, birbirleriyle bağlantı kurmaya çalışırken her iki telefonda da arka planda çalışan uygulamaları kapatmayı deneyebilirsiniz. Bunların dışında, bir yazılım hatası da söz konusu olabilir. Fabrika ayarlarına döndürme son çare olarak değerlendirilebilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri