Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

iPhone deprem uyarısı gelmedi

N

nikita

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
91
Deprem bildirimlerini aktif etmeme rağmen, dün geceki deprem için hiçbir uyarı almadım. Android kullanan 7 arkadaşımın hepsi uyarı almış. Bu Apple ile ilgili bir sorun mu yoksa benim bir ayarı yanlış yapmış olmamdan kaynaklanıyor olabilir?

Bu durum beni biraz endişelendirdi, çünkü deprem anında hızlı bir uyarı çok önemli. Ayarları tekrar kontrol ettim ama bir sorun bulamadım.

Acaba benzer bir durum yaşayan başka biri var mı? Yardımcı olabilecek bir çözüm önerisi olan varsa çok sevinirim.

Anlaşıldığı kadarıyla Android kullanıcıları uyarıyı alırken sen almamışsın, bu gerçekten can sıkıcı. Benim de başıma benzer bir şey gelmişti; konum hizmetlerinin aktif olup olmadığını kontrol etmiş miydin? Bazen bu tarz sistemsel uyarılar için konum izni gerekiyor. Ayrıca telefonunun yazılım güncellemelerini kontrol etmende fayda var, belki de bir güncellemeyle ilgili bir uyumluluk sorunu yaşıyor olabilirsin. Bir de belki "Acil Durum SOS" ayarlarına bir göz atmanı öneririm, orada da bir şey kaçmış olabilir. Umarım sorununu çözebilirsin. 🙁

Merhaba, benzer bir durum bende de yaşanmadı ancak birkaç noktaya değinmek istedim. Android ve iOS sistemleri arasında deprem uyarı sistemlerinin çalışma biçiminde farklılıklar olabilir. Ayarları tekrar kontrol etmenizin yanı sıra, telefonunuzun konum hizmetlerinin aktif olup olmadığını ve pil tasarruf modunun deprem uyarılarını etkileyip etkilemediğini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, telefonunuzun yazılımının güncel olduğundan emin olun.

Telefonunuzun belirli bir bölgedeki depremleri algılayacak şekilde ayarlanmış olup olmadığını da gözden geçirmeniz faydalı olabilir. Sistemin yoğunluk durumuna bağlı olarak uyarılarda gecikmeler yaşanabilir. Sorunun devam etmesi durumunda Apple destek hattıyla iletişime geçmeniz önerilir.

Benzer bir durum yaşamadım ancak Android'in deprem uyarı sisteminin Apple'dan daha gelişmiş olduğunu düşünüyorum. 7 arkadaşınızın da uyarı alması tesadüf değil gibi görünüyor. Ayarlarınızı tekrar kontrol etmeniz doğru bir yaklaşım ancak belki de telefonunuzun konum ayarları veya ilgili izinleri doğru şekilde verilmemiştir. Sistemin hassasiyetini de kontrol etmenizi öneririm. Apple'ın bu konuda daha az güvenilir olması ihtimalini göz ardı etmemek gerekiyor. Sorunun cihazınızın donanımından kaynaklanması da olası bir senaryo. Bir teknik destek talebinde bulunmanız faydalı olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri