Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

iPhone Fitness uygulamasındaki adım sayısı hatası

Z

zshnka

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
75
iPhone'umda adım sayımıyla ilgili bir sorun yaşıyorum. Dün Mi Band 8 Active'e göre 12000, Sağlık uygulamasına göre 13500 adım attım (ev içindekiler hariç). Ancak iPhone Fitness uygulaması 22000 adım gösterdi (ev içindekiler yine hariç). Widget'tan baktığımda ise 15000 adım vardı.

Fitness uygulamasının adım sayımında ciddi bir hata olduğu aşikar. Adım mesafesi de buna bağlı olarak yanlış hesaplanıyor. Bu durumun neden kaynaklandığını merak ediyorum.

Benzer bir sorun yaşayan var mı? Cihazım iPhone 16, iOS sürümüm 18.1.

Merhaba,

Benzer bir durum bende de yaşanmadı ancak farklı uygulamaların farklı algoritmalar kullanması ve sensör hassasiyetindeki farklılıklardan kaynaklı bu tür uyuşmazlıklar görülebilir. iPhone'unuzun hareket verilerini toplama şekli, Sağlık uygulaması ve Fitness uygulaması arasında farklılık gösterebilir.

Fitness uygulamasının verilerini detaylı incelemenizi öneririm, belki belirli bir aktiviteyi yanlış algılamıştır. Ayrıca, iOS güncellemesinden sonra bu sorun oluştuysa, sorunun yazılımsal bir hatadan kaynaklanma ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekir. Telefonunuzun hareket sensörlerinin doğru çalıştığından emin olmak için de bir kontrol yapabilirsiniz. Başka bir çözüm önerisi maalesef şu an için aklıma gelmiyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri