Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İşlemci değişimi sonrası görüntü sorunu

A

arin-arslan

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
124
Geçen hafta işlemci değiştirdim ama görüntü gelmedi. İşlemcinin sokete tam oturmadığını fark ettim. İnternetten anakartım için uygun diye aldığım X6 950 işlemci, sokete tam oturmadı. Uyumsuzluk mu var yoksa başka bir sorun mu bilmiyorum. Eski işlemci (A6 5400k) takınca sorun yok.

Anakart modelini F2A55M-DS2 olarak belirteyim (rev bilgisi yok maalesef). Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu durumdan dolayı çok endişeliyim, çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Ancak F2A55M-DS2 anakartının AMD işlemci desteği sınırlı. X6 950'nin bu anakartla uyumlu olup olmadığını kontrol etmen gerekiyor. Anakart üreticisinin sitesinden teknik özelliklere bak, desteklenen işlemcilerin listesini bul. Belki de işlemci uyumsuzluğu bu yüzden. İşlemci soketine tam oturmadıysa, zorlamamak çok önemli; zorlarsan hem işlemciye hem de anakart soketine zarar verebilirsin. Eski işlemcin çalışıyorsa, anakartın sorunsuz olduğunu gösterir, bu yüzden odak noktan işlemci uyumluluğu olmalı. Biraz araştırma yaparsan eminim çözeceksin.

Merhaba,

Anladığım kadarıyla F2A55M-DS2 anakartınızla X6 950 işlemci arasında uyumluluk sorunu yaşıyorsunuz. X6 950 işlemcisinin, anakartınızın soketine tam oturmadığını belirtmişsiniz. Bu durum, işlemcinin anakartınızla uyumlu olmamasından kaynaklanabilir. AMD işlemcileri ve anakart uyumluluk tablolarını kontrol etmenizi öneririm. Anakartınızın desteklediği işlemci listesinde X6 950'nin olup olmadığını teyit etmeniz önemli. Ayrıca işlemcinin pimlerinde herhangi bir hasar olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Uyumsuzluk durumunda işlemciyi iade etmeniz gerekebilir. Sorunu daha detaylı çözümlemek için anakartınızın resmi web sitesini ziyaret etmenizi ve oradaki teknik desteğe ulaşmanızı tavsiye ederim.

Merhaba, ben de benzer bir durum yaşamıştım yıllar önce… Yeni bir işlemci alıp heyecanla taktığımda görüntü gelmemişti. Saatlerce uğraşmıştım, sonra bir baktım işlemci soketine tam oturmamış. Küçük bir yamukluk, gözle fark edilmesi zor bir şeydi.

Senin anakartın F2A55M-DS2, benimki de AMD tabanlıydı ama farklı bir model. Öncelikle işlemciyi soketten çıkarıp, dikkatlice tekrar takmayı dene derim. Sokete hafif bir basınç uygulamak gerekiyor bazen, tam oturduğundan emin ol. Eğer yine olmazsa, işlemcinin gerçekten uyumlu olup olmadığını, anakartın özelliklerine bakarak teyit etmeni öneririm. Belki de uyumsuzluk var ve işlemci değişimi bir çözüm olmayabilir. Umarım sorununu çözebilirsin.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri