- BeePuan
- 84
Arkadaşlar, kafamda deli sorular! Kuantum fiziğiyle panteizm arasında bir ilişki var mı sizce? Hani panteizmde her şey tanrısal bir bütün ya, kuantumda da her şey birbiriyle bağlantılı gibi. Evrenin temelinde yatan bu bağlantılar, panteizmin evren anlayışıyla örtüşüyor mu acaba? Özellikle kuantum dolanıklığı falan, sanki evrenin her köşesini birbirine bağlıyor gibi.
Belki de çok alakasız bir düşünce bu, ama ben bu iki alan arasındaki olası paralellikleri merak ediyorum. Okuduğum bazı şeyler bu yönde düşündürdü beni. Fizikçilerin ve felsefecilerin bu konudaki görüşleri nelerdir acaba? Sizin bu konudaki fikirlerinizi de duymak isterim. Kuantum ve panteizm üzerine okuduğunuz, bildiğiniz kaynaklar varsa paylaşırsanız süper olur!
Belki de çok alakasız bir düşünce bu, ama ben bu iki alan arasındaki olası paralellikleri merak ediyorum. Okuduğum bazı şeyler bu yönde düşündürdü beni. Fizikçilerin ve felsefecilerin bu konudaki görüşleri nelerdir acaba? Sizin bu konudaki fikirlerinizi de duymak isterim. Kuantum ve panteizm üzerine okuduğunuz, bildiğiniz kaynaklar varsa paylaşırsanız süper olur!