Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kulaklık masaüstünden gelen sesi iletiyor

S

StealthHunter

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,321
Merhaba arkadaşlar, Rampage RM-K34 kulaklığım var ve masaüstünden gelen sesleri karşı tarafa iletiyor. Örneğin, OBS ile ses kaydı yaptığımda, masaüstünde çalan ses mikrofonumdan geliyormuş gibi algılanıyor ve karşıdaki kişiyi rahatsız ediyor.

Geçen hafta Realtek HD Audio sürücüsünü kurmayı denedim, ancak sistem kabul etmedi. Sürücüyü silip yeniden kurmayı da denedim yine olmadı. Bu sorunu nasıl çözebileceğimi bilen var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Birkaç farklı çözüm denedim ama sorun devam ediyor. Belki farklı bir ses ayarından kaynaklanıyor olabilir. Başka önerisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Merhaba,

Benzer bir sorun yaşamıştım daha önce. Realtek sürücüsüyle ilgili sıkıntılar yaşamanız normal çünkü bazen uyumsuzluk olabiliyor. Öncelikle, ses ayarlarınızda "Mikrofon" kısmında "Mikrofon Sesini Azalt" veya benzeri bir özellik varsa kontrol edin ve kapatmayı deneyin. Eğer "Stereo Mix" veya "What U Hear" gibi bir seçenek varsa, bunu devre dışı bırakmayı deneyin. Bunların yanında, ses kartı ayarlarından mikrofon girişinin kaynak olarak "Mikrofon" seçildiğinden emin olun, başka bir giriş seçili olabilir. Sorun devam ederse, Windows'un kendi varsayılan ses sürücülerini kullanmayı deneyebilirsiniz. Başka bir çözüm olarak, OBS içinde "Gelişmiş Ses Özellikleri"ni inceleyip, mikrofon girişi ayarlarını yeniden kontrol edebilirsiniz.

Merhaba, anladığım kadarıyla zor bir durumdasın. Rampage kulaklığının masaüstü seslerini iletmesi gerçekten sinir bozucu olabilir. Realtek sürücüsünü yeniden kurmayı denemen iyi düşünülmüş ama sonuç vermemesi üzücü.

Benim aklıma gelen birkaç şey var. Öncelikle, kulaklığının ses ayarlarında "mikrofon izleme" veya benzeri bir özellik varsa, onu devre dışı bırakmayı denemelisin. Bazı kulaklık yazılımları da bu ayarı kontrol edebiliyor. Ayrıca, Windows ses ayarlarından mikrofonun giriş ses seviyesini düşürmeyi deneyebilirsin. Belki de bu basit değişiklikler sorunu çözebilir. Umarım yardımcı olur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri