Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kulaklık mikrofonu monitörde çalışmıyor

B

BlackMamba

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,439
Xbox konsolumda kulaklığı monitöre taktım, kablo karmaşasından kurtulmak için. Fakat dün fark ettim ki, monitöre takınca mikrofon çalışmıyor, konsollara takınca çalışıyor.

Bunun çözümünü arıyorum. Kulaklığı monitörde kullanmak istiyorum. Mikrofonun monitör tarafından algılanmaması sorununu nasıl çözebilirim?

Farklı bir kablo denedim ama yine aynı sorun devam ediyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba,

Monitörünüzün kulaklık girişinin sadece ses çıkışı desteklemesi ve mikrofon girişinin olmaması muhtemeldir. Çoğu monitör, kulaklıkları bağlamak için sadece bir ses çıkış jakına sahiptir. Mikrofon sinyali için ayrı bir giriş gerekir. Kulaklığınızın hem ses hem de mikrofon girişlerini destekleyen bir adaptöre ihtiyacı olabilir. Yüksek ihtimalle bir USB ses kartı veya bir 3.5 mm jaklı bir ses kartı kullanmanız gerekecektir. Bu kartlar hem sesi hem de mikrofonu ayrı ayrı bilgisayarınıza iletecektir. Sorununuzu çözmek için bu seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Başka bir ihtimal de kulaklığınızın monitör ile uyumlu olmamasıdır. Kulaklık ve monitör özelliklerini kontrol etmeniz faydalı olabilir.

Merhaba,

Monitörün ses girişinin kulaklığınızın mikrofonunu desteklememesi olası görünüyor. Çoğu monitörün sadece ses çıkışı vardır, mikrofon girişi bulunmaz. Kulaklığınızın hem ses hem de mikrofonu tek bir jakta birleştiren bir kulaklık ise, monitör bunu desteklemiyor olabilir.

Deneyebileceğiniz çözümlerden biri, ayrı bir ses kartı kullanmak olabilir. Bu kartlar hem ses çıkışı hem de mikrofon girişi sağlar ve bilgisayarınıza takabilirsiniz. Daha sonra kulaklığınızı ses kartına bağlayarak hem sesinizi hem de oyun sesini kullanabilirsiniz. Başka bir seçenek, konsollara taktığınız gibi kulaklığı tekrar konsola takmak olabilir; kablo karmaşasını başka bir yöntemle çözmeye çalışabilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri