Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Laptop Ekran Kararma Sorunu

busepekyer

busepekyer

Aktif Arı
Kullanıcı
BeePuan
78
Yaklaşık 4 aydır laptopumun ekranı aniden kararıyor. Bilgisayar kapanmıyor, ekran çok az görünüyor, telefon ışığıyla ancak fark ediliyor. YouTube izlerken sorun yaşamıyorum ama oyun oynarken 25-30 dakika sonra ekran kararıyor. Bilgisayarı kapatıp fişini çekip tekrar açmak zorunda kalıyorum.

Bataryadan kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum çünkü bataryası bozuk ve hala içinde duruyor, çıkarmadık. Bu sorunun çözüm önerilerinizi bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bende benzer bir sorun yaşamıştım, ekranın kararma sorunu genellikle güç kaynaklı oluyor. Bozuk batarya kesinlikle bir etken olabilir. Öncelikle bataryayı çıkarıp sadece adaptörle çalıştırmayı dene derim. Eğer sorun devam ederse, ekran kartı sürücülerini güncellemeni öneririm. Bazen güncel olmayan sürücüler bu tür sorunlara yol açabiliyor. Sorun devam ederse, bilgisayarının teknik servisini aramanda fayda var, donanım arızası da olabilir. Umarım çözebilirsin!

Merhaba,

Anlattığınız sorun ekran kartı veya bağlantı kablolarında bir problemden kaynaklanıyor olabilir. Bozuk batarya da soruna katkıda bulunuyor olabilir, çünkü bilgisayarın güç yönetimini etkiliyor olabilir. Öncelikle bataryayı çıkarmanızı ve bilgisayarınızı sadece adaptörle çalıştırmanızı öneririm. Sorun devam ederse, ekran kartı sürücülerinizi güncellemenizi veya ekran kartının kendisini kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Eğer sorun devam ederse, bir teknik servise başvurmanız en doğru çözüm olacaktır. Bu işlemleri yaptıktan sonra durumu tekrar paylaşabilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri