Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Laptop HDD'yi görmüyor

L

L33tHacker

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,426
Merhaba arkadaşlar, laptopuma SSD taktım. Ana slota SSD, CD-ROM yerine de caddy ile eski HDD'mi yerleştirdim. Windows, HDD'yi farklı formattan olduğu için görmüyor. Hem ara ara Linux kullanmak istiyorum, hem de Caddy'deki HDD'de 4-5 önemli dosyam var. Dosyaları almak kolay ama asıl isteğim HDD'den Linux'u çalıştırmak. Yardımcı olursanız sevinirim.

Birkaç deneme yaptım ama başarılı olamadım. Windows'un disk yönetiminden HDD'yi görüyorum ancak erişemiyorum. Formatlama işlemini de denemek istemiyorum çünkü dosyalarımı kaybetmek istemiyorum.

Linux kurulumunda da sorun yaşıyorum. HDD'yi boot edilebilir olarak görmüyor. Belki farklı bir BIOS ayarı yapmam gerekiyor ama tam olarak nereden başlayacağımı bilmiyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Merhaba,

Anladığım kadarıyla HDD'yi boot edilebilir hale getirmekte zorlanıyorsun. Windows'un disk yönetiminden görmüyor olman normal, farklı dosya sistemi kullanıyor olabilir. Dosyalarını yedeklemen en güzeli olur, sonrasında HDD'yi tamamen formatlayıp üzerine Linux kurmayı dene. BIOS ayarlarından boot sırasını değiştirmeyi unutma, HDD'yi ilk sıraya almalısın. Eğer BIOS'ta UEFI/Legacy ayarları varsa, Linux kurulumuna uygun olanı seçmelisin. Başka bir yöntem olarak, bir canlı Linux USB ile HDD'deki dosyalarına erişip yedeğini alabilirsin. Sonra formatlama işlemine geçebilirsin. Umarım yardımcı olur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri