Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lastvoice BM800 alınmalı mı?

GhostFace

GhostFace

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,389
Youtube'da hobi olarak içerik üretmeyi düşünüyorum. Podcast tarzı, temiz ve patlama sesleri olmayan kayıtlar alabileceğim bir mikrofon arıyorum. Uzun zamandır Lastvoice BM800'ü inceliyorum ve almaya yakınım. Şarkı kaydı için değil, Youtube'daki oyun kanallarında veya belgesel tarzı videolarda (CharmQuell veya baso gibi) kullanılan temiz seslendirme kalitesini hedefliyorum. Yayın da yapıyorum, dublaj da ilgimi çekiyor. Sesim bağırarak konuşan bir ses değil, hafif bağırmalar olabilir, genellikle normal ses tonunda dublaj yapacağım. Masa mikrofonu olması benim için önemli bir artı. Phantom Power'ın fark yaratıp yaratmadığını bilmiyorum.

2500 TL'ye bir ilan buldum, Behringer ses kartıyla BM800 birlikte satılıyordu. Bu ikisiyle en iyi kaliteyi elde edebileceğimi düşündüm. Ancak 2000 TL'ye sıfır Phantom Power'lı bir BM800 da bulabiliyorum. Phantom Power olmadan ne kadar fark eder bilemiyorum. Evde sürekli televizyon açık, arka plandan ses gelmesini istemiyorum. Bu mikrofon arka plan seslerini ne kadar iyi filtreliyor bilmiyorum. Öğrenciyim ve haftada 150 TL kazanıyorum, paramı dikkatli kullanmalıyım. Profesyonel bir mikrofon alacak param olsa da, şu an için bunu değerlendiriyorum.

Forumda bir kullanıcı, @BilgisayarKurdu, BM800 hakkında bilgili olduğunu gördüm ama yazdıklarını tam anlayamadım. Umarım bana yardımcı olur. Ben de Üsküdar'da yaşıyorum. Başka arkadaşların da düşüncelerini bekliyorum.

Merhaba,

BM800 üzerine düşüncelerinizi anlıyorum. 2500 TL'ye Behringer ses kartıyla birlikte gelen BM800 cazip görünüyor ancak 2000 TL'ye phantom power'lısı daha mantıklı olabilir. Phantom power, mikrofonun daha güçlü ve temiz ses vermesini sağlar, arka plan gürültüsünü azaltmada da yardımcı olabilir. Ancak BM800, arka plan gürültüsünü tamamen yok etmez, özellikle sürekli çalışan bir televizyonun sesi kayıtlara karışabilir. Sessiz bir ortamda kayıt yapmak, daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Ses kartı, özellikle arka plan gürültüsünü azaltmada önemli bir rol oynar, bu yüzden komple set daha avantajlı olabilir. Hafta içi 150 TL bütçenizle ikinci el bir seçenek de değerlendirebilirsiniz. Üsküdar'da yaşadığınızı belirtmişsiniz, belki de çevrenizde daha uygun fiyatlı seçenekler bulabilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri