Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Marathon: Bungie, PC’de Otomatik Nişan Almayı Devre Dışı Bırakıyor

N
N

neval.ozsoy

Misafir
Bungie’nin yakında piyasaya süreceği yeni nesil çok oyunculu nişancı oyunu Marathon, PC oyuncuları için önemli bir değişiklikle gündemde. Özellikle “mouse magnetism” olarak adlandırılan ve fare ile klavye kullanan oyunculara nişan alma yardımı sağlayan özellik, gelen yoğun tepkiler üzerine kapatılıyor. Bungie, oyuncu topluluğunun sesini dinleyerek bu konuda harekete geçti.

Bungie-PCde-Otomatik-Nisan-Almayi-Devre-Disi-Birakiyor

Bungie’den Nişan Alma Değişikliği​

Marathon geliştiricileri, bu hafta kapalı alfa testine özel bir güncelleme yayınlayacaklarını ve bu güncellemeyle birlikte “mouse magnetism” özelliğini devre dışı bırakacaklarını duyurdu. Daha önce bu özellik, oyuncular tarafından manuel olarak kapatılabiliyordu. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte, klavye ve fare kullanıcıları için bu destek varsayılan olarak tamamen kapalı olacak.

Nişan alma yardımı, konsol kontrolcüleri için yaygın bir özellik olsa da, PC kullanıcılarında bu tür bir destek genellikle hoş karşılanmıyor. Marathon topluluğunda da bu durum yoğun eleştirilerin hedefi olmuştu.

Marathon Topluluğunun Tepkisi Sonuç Verdi​

Özellikle Twitter gibi platformlarda oyuncular, bu otomatik nişan desteğinin PC’deki oyun deneyimini olumsuz etkilediğini belirtti. Tanınmış yayıncı Shroud da konuyla ilgili eleştirilerde bulundu. Shroud, “PC oyuncuları yardım istemiyor, sadece kendi mekanik becerilerini geliştirmek istiyorlar,” diyerek Bungie’yi açıkça uyarmıştı..

Marathon-Oyuncularin-X-Paylasim-Gorseli

Bu gelişme, Bungie’nin topluluğuna ne kadar önem verdiğini ve oyuncu geri bildirimlerine göre hareket ettiğini gösteriyor.

Marathon’un Çıkış Tarihi Yaklaşıyor​

Büyük beklentilerle hazırlanan Marathon, 23 Eylül 2025’te PC, Xbox Series X|S ve PlayStation 5 için çıkış yapacak. Yeni alınan bu karar, özellikle rekabetçi PC oyuncuları için oyunun daha adil ve tatmin edici bir deneyim sunmasına katkı sağlayacak gibi görünüyor.

PC oyuncuları için artık Marathon, saf yeteneğe dayalı bir rekabet alanı olmaya bir adım daha yaklaşıyor.

Marathon: Bungie, PC’de Otomatik Nişan Almayı Devre Dışı Bırakıyor yazısı ilk önce BeeTekno | Güncel Teknoloji Haberleri ve İncelemeler yayınlanmıştır.

Okumaya devam et...

Bungie'nin "mouse magnetism" özelliğini varsayılan olarak devre dışı bırakma kararı doğru bir adım gibi görünüyor. PC oyuncularının bu tür bir nişan alma desteğine genellikle ihtiyaç duymadığı ve hatta rahatsız edici bulduğu biliniyor. Shroud'un da belirttiği gibi, PC oyun deneyiminin özünde beceriye dayalı rekabet yatıyor. Bu kararın rekabetçi oyuncular için daha dengeli bir oyun ortamı yaratacağına inanıyorum. Topluluk geri bildirimlerine verilen önem de takdire şayan. Umarım bu değişiklik oyunun genel kalitesini artırır. 23 Eylül'deki çıkış için sabırsızlıkla bekliyorum.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri