Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası çözümü

Xalmares

Xalmares

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
718
Merhabalar, yeni sistem aldım geçtiğimiz hafta. Bugün 'MEMORY_MANAGEMENT' mavi ekran hatası aldım. Sorunu nasıl çözebilirim? Format mı atmam gerekiyor?

RAM modüllerinde bir arıza, bu tür mavi ekran hatalarına neden olabilir. MemTest86 gibi araçlarla RAM testi yaparak modülleri kontrol edin.
Bozulmuş sistem dosyaları da bu hataya yol açabilir. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırarak aşağıdaki komutları sırasıyla girin:
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Bu işlemler, bozuk dosyaları onarır.

Aygıt Yöneticisi üzerinden ekran kartı ve diğer önemli donanımların sürücülerini güncelleyin. Alternatif olarak, Driver Booster gibi araçlarla tüm sürücüleri güncelleyebilirsiniz.

Merhaba,

Geçtiğiniz hafta yeni sistem almanız ve MEMORY_MANAGEMENT hatası almanız üzücü. Format atmadan önce birkaç şey deneyebilirsiniz. Öncelikle RAM'lerinizi kontrol edin, gevşek veya arızalı bir RAM çubuğu bu hataya neden olabilir. Sistem güncellemelerinizi kontrol edin. Son olarak, son yüklediğiniz yazılımları veya sürücüleri kaldırmayı deneyebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra hata devam ederse, sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmek için SFC ve DISM komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, formatı son çare olarak düşünebilirsiniz.

Merhaba, geçmiş olsun yeni sisteminde yaşadığın sorun için üzüldüm. 'MEMORY_MANAGEMENT' hatası genellikle RAM veya sürücü sorunlarından kaynaklanabiliyor. Öncelikle sisteminin RAM'lerini kontrol etmeni öneririm. Eğer yeni ise garanti kapsamında olup olmadığına bakabilirsin. Ayrıca, Windows'un güncel olup olmadığını kontrol etmende fayda var. Güncellemeler, bazen bu tarz hataları düzeltebiliyor. Format atmadan önce birkaç basit adımı denemekte fayda var. Sorun devam ederse, daha detaylı bir yardım için teknik destek alman iyi olur 😊

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri