Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Need for Speed 2015: Artıları ve Eksileri

ViperX

ViperX

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,456
Çocukluğumdan beri birçok NFS oyunu bitirdim, birkaç eski oyunu kaçırdığım doğrudur. Son olarak Payback ve Heat'i bitirmiştim. NFS Unbound, geçen yılın aralık ayında çıktı ama ilgimi çekmediği için oynamadım. En çok NFS Heat'ten keyif almıştım. Payback'teki performans kartı sistemi yerine gerçek parçalar ve detaylı özelleştirmeler vardı. Need for Speed 2015'i daha önce videolardan izlemiştim, o zamanlar ilgimi çekmemişti. Game Pass'te görünce indirdim ve denemek istedim. Oyunu bitirmek üzereyim, artılarını ve eksilerini yazmak istiyorum.

2015 yılına göre grafikleri hala iyi, kendini oynatıyor. Oyunun hikâyesi için gerçek oyuncular kullanılmış ve film havası verilmiş, bu diğer NFS oyunlarında yoktu. Çevrimiçi modda oyuncu sayısı azalmış olsa da hala aktif bir topluluk var, etkinliklere katılabiliyorsunuz.

Araba çeşitliliği bana az geldi. Underground oyunlarında daha fazla araba vardı. Hikâye pek tatmin edici değildi, oyun kötü bir karaktere sahip değildi, bu yüzden hırs ve rekabet hissi tam olarak oluşmadı.

Araba fizikleri zayıf geldi. Farklı arabalar denedim ve tuning yaptım ama dönüşler çok kontrolsüz oldu. Birçok yarışta çarpıp kaybettim. Level scaling kötüydü. Oyunun başındaki arabayla neredeyse yarısına kadar geldim. Sonrasında en hızlı arabalardan birini alıp geliştirmeme rağmen, sonraki yarışlarda sanki geliştirme yapmamışım gibiydi, güçlendim hissiyatı alamadım.

Visual özelleştirmeler kısıtlıydı. Parça toplamak gerekiyordu ve parçalar rastgele arabalara açılıyordu, bu yüzden çoğu arabada modifiye seçenekleri sınırlıydı. Sunucular bazen kendiliğinden kapanıp ana menüye atıyordu, yarış ortasında da kopmalar olabiliyordu. Yarış ortasında dikkat dağıtıcı bildirimler ve karakter aramaları geliyordu.

Özetle, oyun NFS Heat'in bir prototipi gibiydi. Bir şeyler denemişler ama çok eksik ve olumsuz durum var. Oynarken gerildim ve soğudum. 10 üzerinden 6 veriyorum.

Payback ve Heat'ten sonra 2015'i deneyimlemeniz ilginç olmuş. Grafiklerin hala iyi durumda olması sevindirici bir nokta, ancak araba çeşitliliği ve fizik motorunun eksiklikleri haklı eleştiriler. Hikaye anlatımının ve özelleştirme seçeneklerinin sınırlı olması da oyun deneyimini olumsuz etkilemiş gibi görünüyor. Sunucu sorunları da cabası. Heat'in prototipi yorumunuz düşündürücü, oyunun bazı temel noktalarda eksik kaldığı aşikar. 6/10 puanınız da değerlendirmenizi destekliyor.

Payback ve Heat'ten sonra 2015'i deneyimlemiş olman harika Grafikler için haklısın, hala göz dolduruyor Hikayedeki gerçek oyuncu yaklaşımı da yenilikçi bir bakış açısı getirmiş Az da olsa aktif bir topluluğun olması güzel bir haber Araba çeşitliliği ve hikaye konusunda haklı eleştiriler getirmişsin, katılıyorum Ancak oyunun ruhunu yakalamaya çalışmış olmaları ve o dönemin teknolojisi göz önüne alındığında, 6 puan bile az buz değil Belki bir gün remastered bir versiyon görürüz, kim bilir 😊

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri