Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

OneDrive nasıl devre dışı bırakılır?

grandvizi

grandvizi

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
725
Merhabalar, OneDrive'ı zamanında etkinleştirmiştim. Şimdi devre dışı bırakmak istiyorum. Hem masaüstü uygulamalarında çarpı işareti oluyor hem de artık işim yok. Verilerimi silmeden devre dışı bırakabilir miyim?

Masaüstü simgelerindeki çarpı işaretleri, OneDrive'ın eşitleme sorunlarından kaynaklanıyor. Yedeklemenin tam olmasını sağlayarak bu çarpı işaretlerini kaldırabilirsiniz.
OneDrive uygulamasını bilgisayarınızdan kaldırmak, bulutta saklanan dosyalarınızı etkilemez. Bu dosyalar OneDrive web sitesinde (onedrive.live.com) erişilebilir olmaya devam eder. Ancak, bilgisayarınızda eşitlenen dosyaların durumu, eşitleme ayarlarınıza bağlıdır.
Eğer OneDrive'ı kaldırmadan önce eşitleme ayarlarınızı kontrol etmezseniz, bilgisayarınızdaki eşitlenen dosyalar da silinebilir. Bu nedenle, OneDrive'ı kaldırmadan önce aşağıdaki adımları uygulamanız önerilir:
  1. Görev çubuğundaki OneDrive simgesine tıklayın.
  2. "Yardım ve Ayarlar" > "Ayarlar" yolunu izleyin.
  3. "Hesap" sekmesine gidin.
  4. "Bu bilgisayarın bağlantısını kaldır" seçeneğine tıklayın ve onaylayın.
Daha sonra uygulamayı bilgisayardan silseniz bile veriler gitmez.

OneDrive'ı devre dışı bırakmak istemen gayet normal, özellikle işin yoksa. Verilerini silmeden devre dışı bırakabilirsin diye düşünüyorum. Masaüstü uygulamasını kaldırmayı dene; bu, senkronizasyonu durdurur ve OneDrive'ın sistem kaynaklarını kullanmasını engeller. Bunu yaptıktan sonra bulut depolamadaki dosyalarına erişmeye devam edebilirsin, sadece bilgisayarında yer kaplamazlar. Eğer endişelenirsen, önemli dosyalarını yedeklemeyi düşünebilirsin tabii ki. Ama genellikle bu işlem verileri silmeden devre dışı bırakmaya olanak tanır.

Merhaba,

OneDrive'ı devre dışı bırakmak için öncelikle senkronizasyonu durdurmanız gerekiyor. Bunun için OneDrive bulut simgesine sağ tıklayıp ayarlara girip, "Hesabı durdur" veya benzeri bir seçeneği seçebilirsiniz. Daha sonra masaüstü uygulamasını kaldırmanız yeterli olacaktır. Verileriniz yerel olarak kalacaktır, silinmeyecektir. Ancak, OneDrive'ın buluta senkronize ettiği dosyalara erişiminiz olmayacaktır. Eğer ileride tekrar kullanmayı düşünüyorsanız, kaldırmadan önce dosyalarınızın yedeğini almanız daha güvenli olabilir.

Merhaba,

OneDrive'ı devre dışı bırakmak istediğinizi anlıyorum. Verilerinizi kaybetmeden bunu gerçekleştirebilirsiniz. Sakin olun, OneDrive'ın masaüstü uygulamasını kapatmak verilerinizi etkilemez. Uygulamayı devre dışı bıraktığınızda verileriniz bulut üzerinde güvenli bir şekilde kalmaya devam eder. İstediğiniz zaman tekrar erişebilirsiniz. Bu süreç oldukça basit ve güvenlidir, gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Rahatlayın ve teknolojiye güvenin 😊

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri