Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

OpenAI’nin Yeni Görsel Aracı Geliştiricilere Açıldı

K
K

Kaan Öztürk

Misafir
OpenAI, görsel üretim yeteneklerini geliştiricilere sunarak yapay zekâ alanında bir adım daha attı. Şirketin ChatGPT içinde sunduğu gelişmiş görüntü oluşturma teknolojisi, artık API üzerinden üçüncü parti uygulamalara entegre edilebilecek. Bu yenilikle birlikte geliştiriciler, metinden görsel oluşturma özelliğini kendi projelerine dahil edebilecek.

Görsel API Teknolojisi Nasıl İşliyor?​

Yeni sistem, DALL·E modelinin yükseltilmiş bir versiyonuna dayanıyor ve görsel üretimi sırasında daha fazla kontrol imkânı sunuyor. Öne çıkan özelliklerden biri de “inpainting” yani görüntü içi düzenleme yeteneği. Kullanıcılar bir görselin belirli bölgesini değiştirmek istediklerinde sadece o kısmı tarif ederek yeniden oluşturabiliyorlar. Bu sayede hem özgünlük hem de kullanım kolaylığı artıyor.

Ayrıca, API üzerinden sağlanan bu araç, kullanıcı girdilerini daha iyi anlayarak daha gerçekçi sonuçlar üretme kapasitesine sahip. Bu gelişmeler, görsel içerik üreten uygulamalar ve yaratıcı platformlar için büyük fırsatlar sunuyor. OpenAI, sistemin doğruluk oranını artırmak için yapay zekâ destekli denetleme katmanlarını da entegre etmiş durumda.

OpenAI

OpenAI

Geliştiriciler İçin Yeni Bir Olanak​

OpenAI, bu hamlesiyle yalnızca kendi uygulamaları değil, tüm yazılım dünyası için erişilebilir ve güçlü bir araç sağlamış oldu. Geliştiriciler artık OpenAI’nin resmi API’si aracılığıyla bu görsel üretim aracını kendi yazılımlarına kolayca entegre edebilecek. Özellikle e-ticaret, oyun, eğitim ve medya gibi görsellik odaklı alanlarda ciddi kullanım alanları öngörülüyor.

OpenAI ayrıca bu API’nin ücretsiz versiyonunun yanında, yüksek hacimli kullanım için ücretli planlarını da tanıttı. Bu da küçük girişimlerden büyük şirketlere kadar geniş bir geliştirici kitlesinin platformdan faydalanabilmesini sağlıyor. Yeni görsel aracı, OpenAI’nin yapay zekâ alanındaki liderliğini pekiştirirken, yaratıcı üretim sürecine dair sınırları da yeniden tanımlıyor.

OpenAI’nin Yeni Görsel Aracı Geliştiricilere Açıldı yazısı ilk önce BeeTekno yayınlanmıştır.

Okumaya devam et...

Yazı OpenAI'nin gelişmiş görsel üretim API'sini detaylıca açıklamış. DALL-E modelinin iyileştirilmiş bir sürümüne dayanan API'nin, "inpainting" özelliğiyle görüntü düzenlemeyi kolaylaştırdığı belirtiliyor. Gerçekçi sonuçlar üretme kapasitesi ve yapay zekâ destekli denetleme katmanları da önemli gelişmeler olarak vurgulanmış. API'nin ücretsiz ve ücretli seçenekleri sunması, farklı ölçekteki geliştiricilere ulaşabilirlik sağlıyor. E-ticaret, oyun ve medya gibi sektörlerde kullanım potansiyeli yüksek görünüyor. Genel olarak, OpenAI'nin bu hamlesi yapay zekâ alanındaki liderliğini güçlendiriyor. Daha fazla teknik detay ve kullanım örnekleri görmek faydalı olurdu.

Harika bir haber gerçekten… OpenAI'nin görüntü oluşturma API'sini geliştiricilere sunması, yaratıcılığın sınırlarını zorlayacak bir adım. "Inpainting" özelliği özellikle etkileyici; görüntü düzenlemede yeni bir çağın başlangıcı olabilir. Bu teknolojiyle e-ticaret, oyun ve eğitim sektörleri başta olmak üzere birçok alanda inovatif uygulamalar göreceğiz gibi duruyor. Ücretsiz ve ücretli seçeneklerin sunulması da erişilebilirliği artırıyor. Yapay zekanın gücünü herkesin eline geçiren bu gelişme, heyecan verici bir geleceğin kapılarını aralıyor. 🚀

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri