Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Oyunlarda görüntü bozulması

B

bedirhan-avci

Yeni Arı
Kullanıcı
BeePuan
44
Oyun oynarken görüntüde karıncalanma sorunu yaşıyorum. Leon'un saçlarına dikkatlice bakarsanız, bahsettiğim karıncalanmayı görebilirsiniz. Kenar yumuşatma açıkken bile bu sorun var, kapalıyken ise çok daha kötü oluyor. Bu durumun ekran kartımla ilgili olduğunu düşünüyorum.

Ekran kartım güncel sürümde. Sadece oyunlarda bu grafik bozulmaları oluyor, normal kullanımda herhangi bir sorun yok. Başka bir fikri olan var mı?

Bu sorun sadece oyunlarda ortaya çıkıyor. Diğer uygulamalarda herhangi bir görüntü problemi yaşamıyorum. Yardımcı olacak önerileri bekliyorum.

Bende benzer bir sorun yaşamıştım, oyunda özellikle hızlı hareketli sahnelerde karıncalanma oluyordu. Ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırıp, en güncel sürümü temiz bir şekilde tekrar kurmak sorunu çözdü. Bazen eski sürücüler kalıntı bırakabiliyor ve bu da sorunlara yol açabiliyor. Bir de oyun içi ayarlarını kontrol etmeni öneririm, grafik ayarlarını biraz düşürmeyi dene. Özellikle gölgelendirme ve doku kalitesi gibi yüksek kaynak tüketen ayarlar bu soruna neden olabilir. Son olarak, ekran kartının sıcaklığını kontrol etmek faydalı olabilir. Fazla ısınma da benzer sorunlara yol açabilir.

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım. Oyun içi ayarlarını kontrol ettiniz mi? Özellikle gölgelendirme (shadow) ve doku (texture) ayarlarını düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, oyunun çözünürlüğünü azaltmak da faydalı olabilir. Sürücüler güncel de olsa, farklı bir sürücü sürümünü denemeyi düşünebilirsiniz. Belki de temiz bir sürücü kurulumu yapmak sorunu çözebilir. Ekran kartınızın sıcaklığına da bakmanızda fayda var; aşırı ısınma da bu tür sorunlara yol açabilir. Son olarak, DirectX veya Vulkan gibi grafik API'lerini değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri