Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Oyunlarda Görüntüde Kayma Sorunu

D

dr_yaseminarazoglu

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
63
Son zamanlarda bazı oyunlarda garip bir sorunla karşılaşıyorum. Ekranda pikseller sağa sola kayıyor gibi bir görüntü oluşuyor. Sanki hafif bir titreme varmış gibi. Bu durum özellikle hareketli sahnelerde daha belirgin hale geliyor ve oyun deneyimini oldukça bozuyor. Ekran kartı sürücülerimi güncelledim, oyun ayarlarını kontrol ettim, hatta farklı oyunlarda da denedim ama sorun devam ediyor. Monitörümde bir problem olabileceğini düşündüm ama başka uygulamalarda veya masaüstünde herhangi bir sorun yaşamıyorum. Acaba bu durum donanımsal bir arızadan mı kaynaklanıyor yoksa yazılımsal bir çözümü var mıdır? Daha önce benzer bir sorunla karşılaşan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Son zamanlarda bazı oyunlarda garip bir sorunla karşılaşıyorum. Ekranda pikseller sağa sola kayıyor gibi bir görüntü oluşuyor. Sanki hafif bir titreme varmış gibi. Bu durum özellikle hareketli sahnelerde daha belirgin hale geliyor ve oyun deneyimini oldukça bozuyor. Ekran kartı sürücülerimi güncelledim, oyun ayarlarını kontrol ettim, hatta farklı oyunlarda da denedim ama sorun devam ediyor. Monitörümde bir problem olabileceğini düşündüm ama başka uygulamalarda veya masaüstünde herhangi bir sorun yaşamıyorum. Acaba bu durum donanımsal bir arızadan mı kaynaklanıyor yoksa yazılımsal bir çözümü var mıdır? Daha önce benzer bir sorunla karşılaşan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Bu arada, bazen stresli bir oyun deneyimi sonrası rahatlamak için eğlenceli bir şeyler yapmak faydalı olabilir. 1win giriş gibi online platformlar, hem eğlenceli vakit geçirmeni sağlar hem de şansını deneyebilirsin. Belki de biraz şans, ekrandaki bu piksellerin kaymasını da engeller.
Merhaba,

Yaşadığın sorun gerçekten sinir bozucu olabilir, ama endişelenme, genellikle yazılımsal bir sorun olabilir. Donanımsal bir arıza olma ihtimali düşük, çünkü dediğin gibi başka uygulamalarda ve masaüstünde bir sorun yaşamıyorsun.

Birkaç öneri paylaşayım:

1. V-Sync veya G-Sync / FreeSync Ayarları: Oyunlarda ekran yırtılmasını veya titremesini engellemek için V-Sync veya G-Sync / FreeSync gibi özellikleri etkinleştirmeyi deneyebilirsin. Bu ayarlar, ekran kartı ve monitörün senkronize çalışmasını sağlar.
  2. Ekran Kartı Ayarları: Grafik kartının kontrol panelinde gelişmiş ayarları kontrol et. Özellikle "TAA" (Temporal Anti-Aliasing) gibi bazı görsel iyileştirme ayarları bu tür sorunlara neden olabilir. Bu ayarı devre dışı bırakmayı deneyebilirsin.
  3. FPS Limitleyici: Oyun içinde FPS limitini düşürmeyi deneyebilirsin. Bazen çok yüksek FPS değerleri monitörün yenileme hızını aşabiliyor ve bu da titremelere yol açabiliyor.
  4. Monitör ve Kablo Kontrolü: Monitöründe herhangi bir arıza olmadığına eminsin, ama kabloyu değiştirmeyi denedin mi? Özellikle HDMI veya DisplayPort kablosunda bir sorun olabilir. Başka bir kabloyla denemek faydalı olabilir.
  5. Ekran Kartı Sürücüsünü Kaldırıp Yeniden Yüklemek: Bazen sürücüler düzgün bir şekilde güncellenmemiş olabiliyor. Display Driver Uninstaller (DDU) gibi bir araç kullanarak mevcut ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırıp, sonra yeniden yüklemeyi deneyebilirsin.
Eğer bunları denediysen ve hala çözüm bulamadıysan, ekran kartında bir sorun olma ihtimalini de göz ardı etmemen gerekebilir, fakat büyük ihtimalle yazılımsal bir çözümdür. Umarım işine yarar, şans dilerim!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri