Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Oyunlardaki siyah karelerden kurtulma

T

tbtjjcjjwh.ht

Yeni Arı
Kullanıcı
BeePuan
51
Oyun oynarken ekranda siyah kareler çıkıyor ve bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Sorunun çözümünü bulmak için birkaç şey denedim ama başarılı olamadım.

Bu siyah kareler her oyunda oluyor, sadece belli oyunlarda değil. Sistem gereksinimlerini karşıladığımdan eminim, hatta oyunları en düşük ayarlarda bile denedim.

Farklı ekran kartı sürücülerini denedim, oyunu yeniden yükledim hatta bilgisayarımı da yeniden başlattım. Yine de sorun devam ediyor. Yardımınıza ihtiyacım var.

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım. Siyah karelerin nedeni donanımla ilgili olabilir. Ekran kartınızın sıcaklığını kontrol etmenizi öneririm. Aşırı ısınma siyah karelere neden olabilir. Ayrıca, ekran kartı belleği (VRAM) yetersizliği de bu soruna yol açabilir. Oyunların grafik ayarlarını en düşük seviyeye almanız iyi bir yaklaşım ancak bazen bu bile yeterli olmayabilir. Sisteminizin donanım özelliklerini (RAM, işlemci, ekran kartı modeli) belirtirseniz daha net bir fikir oluşturabiliriz. Ek olarak, DirectX veya başka grafik bileşenlerinin güncel olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Sorunu çözmek için detaylı bir sistem analizi gerekebilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri