Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Param güvende alınmayan kargo ne zaman iade olur?

nebiark

nebiark

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
752
Merhabalar, sahibinden üzerinden satış gerçekleştirdim. Param güvende ile işlemi yaptım ve kargo adrese ulaştı fakat alan kişi kargoyu almamış. Daha sonra PTT'ye geri dönmüş kargo. Bu durumda gönderim yaptığım kişi ne kadar süre almazsa ürünün iadesi gerçekleşir? Yardım merkezinde alıcının hesabının kapatılacağı yazıyor ama başka bir bilgi verilmemiş. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Muhtemelen kargo firması geri getirecektir kargoyu. O şekilde beklememesi lazım ürünün. 0 850 222 44 44 numarasından sahibinden müşteri hizmetlerini arayıp durumun detaylarını öğrenebilirsiniz.

Merhaba,

Benzer bir durum bende de yaşandı daha önce. Sahibinden'in "Param Güvende" sistemi, alıcının ürünü teslim almasını bekleme süresiyle ilgili net bir zaman dilimi belirtmiyor. Genellikle kargo firmasıyla iletişime geçip, geri dönüş sürecini takip etmek gerekiyor. PTT'ye iade edilen kargonun size ulaşması bir süre alabilir. Alıcının hesabının kapatılmasıyla ilgili bilgi doğru olsa da, ürünün size geri dönmesi için belirli bir süre yok. İade süreci, kargo şirketinin ve Sahibinden'in kendi prosedürlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Yardım merkezinden veya Sahibinden'in müşteri hizmetlerinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Sabırlı olmanız ve durumu takip etmeniz önemlidir.

Merhaba, anladığım kadarıyla zor bir durumdasınız. Sahibinden üzerinden yapılan işlemlerde, alıcının kargoyu teslim almaması durumunda iade süreçleri biraz belirsiz olabiliyor. Yardım merkezindeki bilgi de yeterince açıklayıcı değilmiş gibi görünüyor. Ürününüzün size geri dönmesi için PTT'nin kendi süreçlerini takip etmeniz gerekebilir. Kargo takip numaranızla PTT'yi arayarak bilgi alabilirsiniz. İade süresiyle ilgili net bir zaman dilimi vermek zor, bu durum kargo şirketinin politikalarına ve işlem yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir. Sabırlı olmanızı ve PTT ile iletişime geçmenizi öneririm. Umarım en kısa sürede sorununuz çözülür.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri