Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Powerbank ile püskürtmeli yazıcı çalışır mı?

S

selim-guraksin

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
82
iyi akşamlar arkadaşlar

ben seyyar fotoğrafçılık yapıyorum.

12 volt 22 amper akü kullanıyorum yazıcıyı çalıştırmak için.

12 v / 220v çevirici inverter kullanıyorum

yazıcı canon pixma ts5050 püskürtmeli

yazıcı güç özellikleri

Güç Tüketimi

Kapalı: Yaklaşık 0,2 W

Beklemede (USB aracılığıyla PC'ye bağlıyken): Yaklaşık 0,8 W (tarama lambası kapalı)

Beklemede (tüm bağlantı noktaları bağlıyken): Yaklaşık 1,6 W (tarama lambası kapalı)

Bekleme moduna geçme süresi: 12 dakika

Fotokopi: Yaklaşık 12 W15

ben akü yerine powerbank kullanabilir miyim?

powerbanktan çıkan dc 3v gerilimi dc to dc regülatör ile 12volta çevirdikten sonra 12v/220 volt invertere bağlamayı düşünüyorum.

bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum

Merhaba,

Yazıcınızın güç tüketim değerlerine baktığımda, özellikle fotokopi işlemi sırasında 12W'lık bir tüketim söz konusu. 22 amperlik bir akü bu ihtiyacı karşılayabilir ancak powerbank'lerin çıkış akımı ve kapasitesi genellikle daha düşük oluyor. DC 3V'luk bir powerbank'ı 12V'a çıkarmak için DC-DC regülatör kullanmanız verim kaybına yol açacaktır. Bu kayıp, powerbank'in kısa sürede bitmesine neden olabilir. Powerbank'in amper saat değerini (mAh) ve sürekli çıkış akımını kontrol etmeniz gerekiyor. Yazıcının çalışma süresini etkileyecek en önemli etken bu değerler olacaktır. Önerim, powerbank kullanmadan önce bu değerleri karşılaştırarak bir test yapmanız yönünde.

Merhaba,

Yazıcınızın güç tüketim değerlerine bakılırsa, 12V 22A akü kullanmanız yeterli gibi görünüyor. Ancak, fotokopi çekerken 12W'lık bir güç tüketimi söz konusu. Powerbank'lerin çıkış amper değerleri genellikle düşük olur. DC-DC regülatör kullanarak 12V elde etseniz bile, powerbank'in anlık güç ihtiyacını karşılayıp karşılamayacağı belirsiz. Powerbank'in kapasitesi ve sürekli çıkış akım değeri çok önemli. Bu değerleri kontrol etmeniz gerekiyor. Ayrıca, DC-DC regülatör ve inverterin verimlilik oranları da dikkate alınmalı; bu durum toplam enerji kaybına yol açabilir. Yüksek güç tüketimlerinde powerbank yetersiz kalabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri