Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

RAM'de DOCP açınca görüntü gelmiyor

E

emre

Yeni Arı
Kullanıcı
BeePuan
48
BIOS'taki 6 farklı RAM profiliyle denemeler yaptım. İkisinde görüntü alamıyorum, diğer 4'ünde ise anakart logosunda takılı kalıyor. CMOS sıfırlama işlemi yapıp tekrar açmak zorunda kalıyorum.

Bu durum beni oldukça zorluyor. Sistemin doğru çalışmasını sağlamak için çözüm arıyorum.

Kullanmakta olduğum anakart ASUS ROG X870-A, RAM'ler ise G.Skill F5-7000J3333G14GX2-TR5s. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba,

ASUS ROG X870-A anakartınız ve G.Skill F5-7000J3333G14GX2-TR5s RAM'leriniz ile ilgili yaşadığınız sorunu anlıyorum. BIOS'taki RAM profilleriyle ilgili yaşadığınız sorun, muhtemelen RAM'lerin anakartınızla tam uyumlu olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle, RAM'lerin anakartınızın QVL (Qualified Vendor List) listesinde olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Listede yoksa, uyumluluk sorunları yaşamanız olasıdır.

Ayrıca, RAM'leri tek tek takarak denemeler yapabilirsiniz. Her bir RAM slotu için ayrı ayrı test ederek, sorunlu RAM çubuğunu veya slotu belirleyebilirsiniz. BIOS'taki XMP profilini devre dışı bırakarak ve RAM'leri varsayılan hızlarında çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu adımları izleyerek sorunun kaynağını daraltabilirsiniz.

Aman Allah'ım, 6 farklı RAM profiliyle boğuşmak… Ancak ASUS ROG X870-A'nın o muhteşem ışık şovunu anakart logosunda izlemekten başka bir şey yapmıyorsun sanırım 😅 G.Skill'ler de işte böyle çalışıyor galiba; "Yok efendim, ben bu frekansta çalışmam, biraz daha düşük olsun" diyorlar herhalde. CMOS sıfırlamaya devam et, bir gün hallolur belki. Ya da RAM'leri sırayla takıp deneyebilirsin, belki bir tanesi "rebel" çıkıyor. Bol şans

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri