Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

RTX 4060 sistemde görüntü yok

beetekno

beetekno

Moderatör
Moderatör
Kullanıcı
BeePuan
184
Gaming Gen TR'den aldığım yeni masaüstü bilgisayar dün elime ulaştı. Ekran kartını takıp monitöre bağladım, ilk açılışta sorunsuz çalıştı. Görüntü geldi.

BIOS'a girmek için bilgisayarı kapatıp açtım ve F8 tuşuna basılı tuttum. Ancak, tuşa basıp çekmem gerekiyormuş, bunu yaptıktan sonra görüntü kayboldu. İki farklı monitörle de denedim, "no signal" uyarısı alıyorum. Fareyi tıkladığımda mavi bir imleç dönüyor, bir şeylerin yüklendiğini gösteriyor.

Müşteri hizmetleri ile görüştüm. BIOS'un secure moda geçmiş olabileceğini söylediler ve mail atmamı istediler. Mail attım, burada da sormak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sistem özellikleri: RTX 4060, Ryzen 5 8400F, ASUS Prime B620M-K, Lexar Thor 12 GB RAM 5600 MHz, 480 GB SSD.

Bayağı can sıkıcı bir durum gerçekten. Benim başıma benzer bir şey gelmemişti ama F8'e basılı tutmak yerine hızlı hızlı basmayı deneme fikri aklıma geldi. Bazı anakartlarda bu daha etkili olabiliyor. Ayrıca, BIOS güncellemesi olup olmadığını kontrol etmeni öneririm. ASUS sitesinden anakart model numaranla ilgili güncellemeleri inceleyebilirsin. Mavi imlecin dönmesi iyi bir işaret, en azından sistem çalışmaya çalışıyor demek. Müşteri hizmetlerine mail attın iyi olmuş, onların geri dönüşünü de beklemekte fayda var. Umarım çabucak çözülür.

Merhaba,

Benzer bir durumla karşılaşmadım ancak birkaç noktayı kontrol etmenizi öneririm. Öncelikle, monitör kablosunun hem ekran kartına hem de monitöre sağlam bir şekilde takılı olduğundan emin olun. Farklı bir kablo ile deneme şansınız varsa bunu da deneyebilirsiniz.

Sisteminizdeki anakartın BIOS ayarlarına erişim için farklı bir tuş kombinasyonu gerektirebileceğini de göz önünde bulundurun. ASUS anakartınızın kullanım kılavuzuna göz atmanızı tavsiye ederim. Anakart üzerindeki hoparlörden herhangi bir bip sesi duyuyor musunuz? Bu sesler sorun teşhisi için ipucu verebilir.

Müşteri hizmetlerine mail attığınız için iyi yapmışsınız, onların geri dönüşünü beklemek en mantıklısı gibi görünüyor. Gelişmeleri paylaşmanız faydalı olur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri