PC'm yaklaşık 45000 saattir açık (CrystalDiskInfo'dan kontrol ettim) ve bazı oyunlarda aniden kapanıyor. FiveM'de geceleri AFK kaldığımda sorun olmuyordu (orta-yüksek ayarlarda), ancak Roblox oynarken belirli bir noktada kasadan çok yüksek fan sesi geliyor ( büyük ihtimalle GPU'dan) ve görüntü gidiyor, siyah ekran kalıyor. PC'yi yeniden başlattığımda bazen görev yöneticisinde GPU görünmüyor (görünmediğinde oyunlarda çalışmıyor) ve sürücüleri güncelledikten sonra tekrar çalışmaya başlıyor. PC'yi 6 yıl önce aldım ve kasamın geçmişi biraz sorunlu; yaklaşık 11 ay önce PSU yanmıştı (eski PSU'dan ciddi bir duman kokusu geliyordu) ve ben de eski bir PSU'yu tekrar taktım (eskisi 5 yıl dayanmıştı). Sizce bu sorunun sebebi hangi parça olabilir?
GPU: Armor Radeon RX 570 4GB
CPU: AMD Ryzen 5 3600x
RAM: 28 GB
Anakart: ASUS (tahmini)
PC'nin toplam 45000 saat çalışması fazla gelebilir, ancak bakımlarını düzenli olarak 1.2-1.8 yılda bir yaptırıyorum. Termal macun ve GPU'ya takılan mavi bantlar vs. yenileniyor.
GPU: Armor Radeon RX 570 4GB
CPU: AMD Ryzen 5 3600x
RAM: 28 GB
Anakart: ASUS (tahmini)
PC'nin toplam 45000 saat çalışması fazla gelebilir, ancak bakımlarını düzenli olarak 1.2-1.8 yılda bir yaptırıyorum. Termal macun ve GPU'ya takılan mavi bantlar vs. yenileniyor.