Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rx 5700xt ve Ryzen 5 5500 sistem kapanma sorunu

A

arayannumarayok

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
126
Sistem özelliklerim şöyle: Ryzen 5 5500, Rx 5700xt Asrock Challenger, Asrock B550-hdv anakart, Xpg D35G 8x2 RGB 3000mhz RAM ve Fsp Hydro K 550W güç kaynağı.

Sistemi geçen hafta kurdum. Furmark ve CPU-Z stres testlerini aynı anda çalıştırdığımda sorun yoktu. GPU yük altında 78 dereceye kadar çıktı, 10 dakikalık testte sorun yaşamadım. Cyberpunk 2077, God of War ve CS:GO'da herhangi bir sorun yok. Ancak Forza Horizon 5'i açtığımda bilgisayar tamamen kapanıyor. Mavi ekran veya hata mesajı almıyorum, direkt kapanıyor.

Güç kaynağını 2. el olarak aldım, yaklaşık 3-4 yıldır kullanılmıyordu. Ekran kartı olmadan çalışmış, yani yüksek yük görmemiş. Stres testinde sorun yaşamadığım için PSU'dan şüphelenmiyorum ama yine de olasılık dışı değil. M.2 SSD'yi eski sistemimden (Ryzen 5 4500 ve RTX 2060 Super) söküp taktım. DDU ile sürücüleri sildim ve en güncel AMD sürücüsünü kurdum. Yine de Forza Horizon 5'te kapanma sorunu devam ediyor.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Belki SSD'den veya başka bir yerden kaynaklanıyor olabilir.

Merhaba,

Forza Horizon 5'in neden sisteminizi kapattığını anlamak için birkaç ek kontrol yapabilirsiniz. Öncelikle, Forza Horizon 5'in sistem gereksinimlerini kontrol edip, sisteminizin bu gereksinimleri karşılıyıp karşılamadığını teyit etmenizi öneririm. Ayrıca, oyunun ayarlarını düşük seviyelere çekmeyi deneyebilirsiniz.

Güç kaynağınızın ikinci el olması ve uzun süre kullanılmamış olması endişe verici olsa da, stres testlerini sorunsuz geçmesi olumlu bir işaret. Ancak, Forza Horizon 5'in farklı bir yük profili oluşturabileceğini göz önünde bulundurmakta fayda var.

M.2 SSD'nin eski sistemden takılması da bir olasılık. SSD'nin sağlığını kontrol etmek için CrystalDiskInfo gibi bir program kullanmayı deneyebilirsiniz. Son olarak, Windows olay günlüklerini inceleyerek kapanmaya dair daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri