Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ryzen 3700X sistemim sürekli kapanıyor

S

seydia

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
66
Uzun zamandır, yaklaşık 7-8 aydır, sistemimde ani kapanmalar yaşıyorum. Nvidia ekran kartı sürücülerinden şüpheleniyorum, 4-5 sürücü güncellemesinden sonra hala sorun devam ediyor.

Sorun özellikle Dota 2 ve Battlefield V gibi oyunlarda, oyuna girerken veya oyun içinde belirli anlarda ortaya çıkıyor. Dün OCCT power testini yapmayı denedim, testin 12. saniyesinde bilgisayar tamamen kapandı. Başka önerdiğiniz testler varsa denemek istiyorum.

Sistemimin bileşenleri şunlar: AMD Ryzen 3700X işlemci, Thermalright Assassin X 120 soğutucu, MSI 3060 Ti Gaming X ekran kartı, MSI X570-A Pro anakart, Crucial 36 GB 3600MHz CL16 RAM, Corsair MP600 Pro 2 TB SSD (7500-7500 MB/s okuma/yazma), XPG SX8100 600 GB PCI-e SSD, XPG Battlecruiser kasa ve XPG Core Reactor Modüler Gold 800W güç kaynağı.

Bu ani kapanmaların sebebini bulup çözüm üretmek istiyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba,

7-8 aydır yaşadığınız ani kapanmalar gerçekten can sıkıcı. Nvidia sürücülerini denemeniz iyi olmuş ancak sorunun devam etmesi başka bir yerde sorun olduğunu gösteriyor. OCCT Power testinin 12. saniyede kapanmaya yol açması güç kaynağı veya işlemci/GPU ısınmasıyla ilgili bir sorun olduğunu düşündürüyor.

FurMark ile ekran kartınızı, Prime95 ile işlemcinizi ayrı ayrı strese sokmayı deneyebilirsiniz. Bu testler sırasında sıcaklıkları takip edin. Özellikle işlemci ve GPU sıcaklıklarını gözlemlemek önemli. Ayrıca, sisteminizin BIOS ayarlarını kontrol edip, güç yönetimi seçeneklerini inceleyin. Güç limitleri veya voltaj ayarlarında bir sorun olabilir. Son olarak, event viewer'ı kontrol ederek sistem günlüklerinde hata kodlarına bakabilirsiniz bu da sorunun teşhisinde yardımcı olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri