Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Samsung, Galaxy Z Flip 7 ve Fold 7 İçin OLED Ekran Üretimine Başladı

M
M

Merih Karaagac

Misafir
Samsung, yeni nesil katlanabilir akıllı telefonları olan Galaxy Z Flip 7 ve Galaxy Z Fold 7 için hazırlıklarını hızlandırıyor. Güney Kore merkezli güvenilir kaynaklara göre şirket, bu iki modelde kullanılacak katlanabilir OLED ekranların seri üretimine resmi olarak başladı. Bu gelişme, cihazların tanıtım tarihine bir adım daha yaklaşıldığını gösteriyor.

Samsung’un 2025 yılı ortasında duyurması beklenen Galaxy Z serisi, hem tasarım hem de donanım tarafında ciddi yenilikler barındıracak. Ekran üretiminin başlaması, bu cihazların seri üretim öncesi son aşamaya geçtiğini ortaya koyuyor.

Galaxy Z Flip 7 ve Fold 7: Neler Bekleniyor?​

Katlanabilir ekran teknolojisinin öncüsü olan Samsung, her yıl olduğu gibi bu yıl da iki yeni modelle karşımıza çıkacak:

• Galaxy Z Flip 7: Kompakt ve dikey katlanabilir form faktörü

• Galaxy Z Fold 7: Kitap gibi yatay katlanan ve tablet deneyimi sunan model

Her iki cihazda da Samsung Display tarafından geliştirilen esnek AMOLED panel teknolojisi kullanılacak. Üretimin başlaması, donanım testlerinin tamamlandığını ve tasarımın netleştiğini gösteriyor.

Samsung-Galaxy-Z-Flip-7
Samsung Galaxy Z Flip 7

OLED Üretim Süreci Başladı: Ne Anlama Geliyor?​

OLED ekran üretimi, bir akıllı telefonun seri üretim öncesi ilk fiziksel bileşen üretimi adımıdır. Samsung Display’in bu sürece başlaması demek:

Nihai tasarımın onaylandığı
Seri montaj için tedarik zincirinin hazırlandığı
Parça stoklamanın başladığı anlamına gelir

Kaynaklara göre, Samsung Display üretim bandını hem Flip 7 hem de Fold 7 için aynı anda çalıştırmaya başladı. Bu da tanıtım tarihinde gecikme olmayacağının işareti.

Galaxy Z Flip 7 ve Fold 7’nin Ekranında Neler Değişiyor?​

Sızıntılara göre yeni nesil ekranlar hem dayanıklılık hem de görüntü kalitesi açısından önceki modellere göre geliştirmeler içeriyor.

Galaxy Z Flip 7 Ekran Özellikleri (Beklenen):​

• Ana ekran: 6.7 inç Dynamic AMOLED 2X, FHD+, 120Hz

• Kapak ekranı: 3.9 inç – Daha geniş, interaktif widget desteği

• Yeni UTG (Ultra Thin Glass) ile artan esneklik

• Kırışıklık azaltılmış panel yapısı

Galaxy Z Fold 7 Ekran Özellikleri (Beklenen):​

• İç ekran: 7.6 inç QXGA+ AMOLED, 120Hz LTPO

• Dış ekran: 6.2 inç AMOLED, 120Hz

• Daha ince menteşe sayesinde daha düz katlama deneyimi

• Yeni parlama önleyici katman

Özellikle iç ekranlardaki kırışıklık azaltımı ve UTG gelişmeleri, kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda önemli bir güncelleme olacak.

galaxy-z-flip-7

Z Flip 7

Ne Zaman Tanıtılacak?​

Samsung genellikle Z serisi cihazlarını yaz aylarında duyuruyor. OLED üretiminin bu kadar erken başlaması, tanıtım takviminin netleştiğine işaret ediyor.

Beklenen Takvim:​

• Haziran sonu – Temmuz başı: Tanıtım etkinliği

• Temmuz ortası – sonu: Ön sipariş süreci

• Ağustos başı: Küresel satış başlangıcı

Etkinlikte Flip 7 ve Fold 7 ile birlikte yeni aksesuarlar, One UI 7 yenilikleri ve Galaxy AI entegrasyonları da duyurulabilir.

Donanım Tarafında Beklentiler​

Samsung henüz teknik özellikleri resmi olarak açıklamadı ancak sızıntılara göre her iki modelde de şu özellikler bekleniyor:

ÖzellikGalaxy Z Flip 7Galaxy Z Fold 7
İşlemciSnapdragon 8 Gen 3 for GalaxySnapdragon 8 Gen 3 for Galaxy
RAM8 GB / 12 GB12 GB / 16 GB
Depolama256 GB / 512 GB256 GB / 512 GB / 1 TB
Batarya~3700 mAh, 25W~4400 mAh, 25W-30W
YazılımOne UI 7 (Android 15)One UI 7 (Android 15)

Galaxy AI’nin bu modellerle birlikte daha da gelişmiş bir şekilde kullanılacağı tahmin ediliyor.

Tasarımda İyileştirmeler Bekleniyor​

Samsung’un özellikle Z Fold 7 modelinde daha ince ve daha hafif bir form faktörü sunacağı iddia ediliyor. Ayrıca:

• Yeni menteşe tasarımı

• Toza karşı daha güçlü koruma (IPX8’in ötesi mümkün olabilir)

• Kamera modülünde Galaxy S24 serisinden ilham alan sadeleştirme

gibi değişikliklerle cihazın daha premium bir his vermesi bekleniyor.

Neden Önemli?​

OLED ekran üretiminin başlaması, cihazların seri üretime çok yaklaştığını gösteriyor. Bu da:

Yeni nesil katlanabilir cihazların yakında piyasaya çıkacağı
Tedarik zincirlerinin aktif hâle geldiği
Tanıtım kampanyalarının yakın zamanda başlayacağı

anlamına geliyor. Katlanabilir telefonlar artık sadece “niş” ürünler olmaktan çıkıp ana akım kullanıcıların da ilgisini çeken modeller hâline gelmiş durumda.

Z-Flip-7-

Z Flip 7

Galaxy Z Serisi Yeni Çağa Hazır​

Samsung, Galaxy Z Flip 7 ve Galaxy Z Fold 7 için OLED ekran üretimini başlatarak yeni nesil katlanabilir telefonlarının seri üretim sürecine resmen adım attı. Bu gelişme, 2025 yaz aylarında yapılacak büyük bir lansmanın habercisi.

Ekran tarafındaki iyileştirmeler, yeni menteşe teknolojileri ve güçlü donanım kombinasyonuyla Samsung’un katlanabilir cihazları, pazardaki liderliğini bir kez daha pekiştirmeye hazırlanıyor.

Samsung, Galaxy Z Flip 7 ve Fold 7 İçin OLED Ekran Üretimine Başladı yazısı ilk önce BeeTekno yayınlanmıştır.

Okumaya devam et...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri