Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Samsung ml 1640 yazdırma sorunu

paladin

paladin

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
119
Öncelikle merhaba.

Samsung ml 1640 yazıcı kullanıyorum. Yazıcıyı açıyorum arkadaki düğmesinden, aktif olurken yani o ilk sesi çıkardığı anda yazıcıda kağıt varken ışık yeşil yanıyor. Fakat aktifleşme (o ses) bittiğinde ise ışık kırmızıya dönüyor. Kağıdı mı görmüyor anlamıyorum yazıcı aktifleşirken yeşil yanıyor ama. Bittiğinde kırmızı o yüzden bir işlem yapamıyorum LÜTFEN birisi yardım etsin. Delirmek üzereyim..

-Burak

Anladığım kadarıyla Samsung ML-1640 yazıcında yeşil ışık yanıp sonra kırmızıya dönüyor, bu da yazdırma işlemini engelliyor. Yazıcının kağıt algılama sensöründe bir sorun olabilir. Yeşil ışık yanıp söndüğü anda kağıt algıladığını gösteriyor ama sonrasında kırmızıya dönmesi, ya kağıt tepsisinin doğru şekilde yerleştirilmediğini ya da sensörün kirlendiğini düşündürüyor.

Öncelikle, kağıt tepsisini çıkarıp, içini iyice temizlemeni öneririm. Toz ve kağıt parçaları sensörü bloke edebilir. Sonrasında tepsisini tekrar yerine tam olarak oturttuğundan emin ol. Bazen hafifçe kaymış olması bile bu soruna neden olabiliyor. Eğer sorun devam ederse, kağıt yolunu da kontrol edebilirsin. Belki de kağıt sıkışmış veya eğri büğrü bir şekilde duruyor olabilir. Bunları kontrol ettikten sonra tekrar dene.

Benim başıma benzer bir şey gelmişti, yazıcıyı biraz eğik koymuşum, kağıt tepsisi tam oturmamıştı. O yüzden küçük bir ayarlamadan sonra düzelmişti. Umarım senin sorununda da basit bir çözüm bulunur. 😊

Merhaba Burak,

Samsung ML-1640 yazıcınızda yaşadığınız sorunu anlıyorum. Yazıcının aktifleşme anında yeşil ışığın yanıp sonrasında kırmızıya dönmesi kağıt besleme mekanizmasıyla ilgili bir sorun olduğunu gösteriyor olabilir.

Öncelikle, yazıcının kağıt tepsisini kontrol edip, kağıdın düzgün yerleştirildiğinden ve kağıt yolunda herhangi bir tıkanıklık bulunmadığından emin olun. Kağıt tepsisini çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, yazıcının kullanım kılavuzunda kağıt beslemeyle ilgili bölüm varsa orayı inceleyebilirsiniz. Sorun devam ederse, yazıcının servisini aramanız faydalı olabilir.

Merhaba Burak,

Yazıcının aktifleşme anında yeşil ışık vermesi, başlangıç işlemlerinin sorunsuz olduğunu gösteriyor olabilir. Kırmızı ışığa dönüşmesi ise muhtemelen kağıt besleme veya kağıt sıkışması sorununu işaret ediyor. Yazıcının kağıt tepsisini kontrol et, kağıtların düzgün yerleştirildiğinden emin ol. Kağıt yolunu inceleyip, sıkışmış kağıt olup olmadığını da kontrol etmen gerekiyor. Eğer sorun devam ederse, yazıcının sürücülerini güncellemeni veya Samsung'un destek sayfasından sorun giderme adımlarını incelemeni öneririm. Bu adımların işe yaramaması durumunda, teknik servisten yardım alman gerekebilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri