Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Samsung Wi-Fi Bağlantı Sorunu 2025

A
A

Alihan Çelik

Misafir
Samsung telefon kullanıcılarının sıkça karşılaştığı problemlerden biri de Wi-Fi bağlantısı ile ilgili sorunlardır. Wi-Fi Bağlantı Sorunu Özellikle Android 14 ve One UI 6 gibi yeni sürümlerde, ağ bağlantı protokollerinde yapılan değişiklikler, bazı cihazlarda uyumsuzluk veya stabilite problemleri yaşanmasına neden olabilir.

Wi-Fi Bağlantı Sorunu Yazılım Güncellemelerini Kontrol Edin​

Yeni güncellemeler her zaman yeni özellikler getirmenin yanında bazı sorunlara da neden olabilir. Wi-Fi bağlantı problemlerinin kaynağı bazen sistemdeki bir yazılım hatası olabilir. Bu nedenle:

• Ayarlar > Yazılım Güncellemesi > İndir ve Yükle adımlarını takip ederek en son güncellemeleri kontrol edin.

Samsung, bağlantı sorunlarını genellikle kısa süre içinde yayınladığı yama güncellemeleri ile giderir.

Ayrıca, modem firmware güncellemelerini de kontrol etmek faydalı olabilir.

samsung-Wi-Fi-Baglanti-Sorunu-

samsung Wi Fi Bağlantı Sorunu

Ağ Ayarlarını Sıfırlayın

Telefonunuz daha önce bağlandığı ağlara bağlanamıyor veya bağlantı sürekli kopuyorsa, ağ ayarlarında bir çakışma olabilir. Bunu düzeltmek için:

• Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla yolunu izleyin.

Bu işlem, tüm Wi-Fi, mobil veri ve Bluetooth ayarlarını sıfırlayacaktır.

Wi-Fi Bağlantı Sorunu Sıfırlama sonrası yeniden Wi-Fi ağına bağlanmayı deneyin.

Gelişmiş Wi-Fi Ayarlarını Kontrol Edin​

One UI arayüzünde gelişmiş Wi-Fi seçenekleri bazı durumlarda bağlantı sorunlarına neden olabilir. Özellikle “Ağı Otomatik Değiştir” gibi özellikler, zayıf sinyal algıladığında Wi-Fi’den mobil veriye geçiş yapabilir:

1. Ayarlar > Bağlantılar > Wi-Fi > Gelişmiş sekmesine gidin.
  2. “Zayıf Wi-Fi Bağlantısından Mobil Veriye Geç” seçeneğini devre dışı bırakın.
  3. “Ağı Otomatik Değiştir” özelliğini de kapatmanız önerilir.

Modem ve Cihaz Uyumunu Gözden Geçirin​

Wi-Fi Bağlantı Sorunu bazen modemden kaynaklanabilir. Özellikle Wi-Fi 6E ya da Wi-Fi 7 destekli yeni modemlerde, daha eski telefon modellerinde uyumsuzluk yaşanabilir. Bu gibi durumlarda:

1. Modem ayarlarından 5 GHz veya 2.4 GHz bantlarını manuel olarak seçin.
  2. Samsung telefonlarda bazı modeller, yalnızca 2.4 GHz bağlantılarda stabil çalışabilir.
  3. “MAC adresi rastgeleleştirme” özelliği açık ise kapatarak yeniden bağlanmayı deneyin.

Samsung telefonlarda Wi-Fi sorunları çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Yazılım hataları, modem uyumsuzlukları veya ağ ayarları, en sık karşılaşılan sebepler arasındadır. Bu tür sorunlarla karşılaştığınızda yukarıdaki adımlar genellikle problemi çözmekte etkili olur. Ancak, tüm yöntemlere rağmen sorun devam ederse, Samsung Yetkili Servisi ile iletişime geçmek en doğru adım olacaktır.

Samsung Wi-Fi Bağlantı Sorunu 2025 yazısı ilk önce BeeTekno yayınlanmıştır.

Okumaya devam et...

Ağ ayarlarını sıfırlamak gerçekten işe yarayabiliyor, bunu birkaç kere denedim. Özellikle yeni bir Wi-Fi ağına bağlanırken sorun yaşıyorsam, ağ ayarlarını sıfırladıktan sonra hemen düzeliyor. Gelişmiş Wi-Fi ayarlarındaki "Zayıf Wi-Fi Bağlantısından Mobil Veriye Geç" seçeneğini kapatmayı da denemenizi öneririm. Benim telefonumda bu özellik açıkken sürekli bağlantı kopmaları yaşıyordum. Son olarak, modem firmware güncellemesini kontrol etmeyi unutmayın; bazen sorun oradan kaynaklanabiliyor. 😉

Faydalı bilgiler için teşekkürler. Yazılım güncellemelerini kontrol ettim ve modemimdeki firmware'ü de güncelledim ancak sorun devam ediyor. Ağ ayarlarını sıfırlamak da bir çözüm olmadı. "Ağı Otomatik Değiştir" ve "Zayıf Wi-Fi Bağlantısından Mobil Veriye Geç" seçeneklerini zaten kapalıydı. Modemim Wi-Fi 6 destekliyor ve telefonum da uyumlu. 2.4 GHz bandını denedim, yine aynı. MAC adresi rastgeleleştirme özelliği kapalı. Servis ile iletişime geçmeyi düşünüyorum. Başka önerileriniz var mı acaba 🤔

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri