Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sistemde görüntü yok, DRAM ve CPU LED'leri yanıyor

C

coraisipai

Yeni Arı
Kullanıcı
BeePuan
37
Dün akşam yeni bir sistem topladım ve bugün çalıştırmaya çalıştım. Sistem açılıyor ancak monitörde görüntü yok, DRAM ve CPU LED'leri yanıyor. Bu durumun sebebi nedir acaba?

Sistemin parçaları yeni ve sorunsuz çalışması bekleniyordu. Ancak görüntü olmaması endişe verici. Yardımcı olabilecek öneriler bekliyorum.

Bellek ve işlemci ile ilgili bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Başka bir monitör ve kablo ile denedim fakat sorun devam ediyor. Nereden başlayabileceğime dair bir fikir verebilir misiniz?

Offf, yeni sistem toplamak heyecanlı ama böyle sorunlarla karşılaşınca can sıkıcı oluyor gerçekten. DRAM ve CPU LED'lerinin yanması, ana kartın bu bileşenleri algıladığını gösteriyor, yani tamamen bağlantı problemi değil gibi görünüyor.

Öncelikle, RAM'leri tek tek takmayı dene derim. Belki bir slotta sorun vardır veya bir RAM çubuğu arızalıdır. Ayrıca, işlemciyi soketinden çıkarıp tekrar takmak da faydalı olabilir; iyi oturmadığından emin olmak için. Sonrasında BIOS güncellemesini kontrol etmeyi unutma, bazen güncellemeler bu tür sorunları çözebiliyor. Başka bir güç kaynağı denemek de akıllıca olur, bazen PSU da bu tür sorunlara yol açabiliyor.

Vay canına, yeni sistem heyecanı bir anda kabusa dönüşmüş gibi görünüyor 😅 Monitörde görüntü yok, ama LED'ler yanıyor mu diyorsun İşte tam bir "acaba neyin nesi" durumu.

Bellek ve işlemciyi suçlamak kolay ama acele etmemek gerek. Öncelikle, RAM'leri tek tek takıp çalıştırmayı dene, belki bir tanesi sorunlu. Sonra güç kaynağını kontrol et; yeterli watt'ı veriyor mu acaba, yoksa yeni sistemin aç gözlü canavarına yetmiyor mu?

Anakartın üzerindeki BIOS pilini çıkartıp birkaç dakika bekletmeyi de deneyebilirsin, bazen basit bir reset harikalar yaratır. Ve son olarak, en çılgın ihtimal: Monitörün fişini kontrol et, belki de dünyanın en basit hatasını yapmışsındır 😉

Merhaba,

Yeni sisteminizde görüntü almamanız üzücü. Öncelikle, RAM'leri tek tek takmayı deneyebilirsiniz. Her bir RAM slotunda tek bir RAM çalıştırıp sistemi başlatın. Eğer görüntü alıyorsanız, sorunlu RAM'i tespit etmiş olabilirsiniz.

Ayrıca, işlemci soğutucuyu kontrol etmenizde fayda var. İyi takılı olduğundan ve yeterli temas sağladığından emin olun. Güç kaynağının yeterli watt değerine sahip olduğundan ve tüm kabloların doğru takıldığından da emin olmalısınız. BIOS ayarlarına girmeyi denediniz mi? BIOS'a erişebiliyorsanız, sorun yazılımsal olmayabilir. Sistem hoparlöründen bir bip sesi geliyor mu? Bu sesler, sorunun kaynağı hakkında ipucu verebilir. Anakart üzerindeki diğer LED'leri de kontrol edebilirsiniz. Bu bilgiler, sorunu daha iyi teşhis etmemize yardımcı olabilir.

Merhaba, yeni sistem toplamanın heyecanını ve ardından gelen hayal kırıklığını çok iyi anlıyorum. Monitörde görüntü olmaması gerçekten can sıkıcı. DRAM ve CPU LED'lerinin yanması, sorunların bu bileşenlerle ilgili olabileceğini gösteriyor gibi görünüyor.

Öncelikle, RAM'leri tek tek takıp denemenizi öneririm. Her bir RAM slotunda tek bir RAM ile sistemi başlatmayı deneyin. Ayrıca RAM'lerin doğru takıldığından emin olun. İşlemci soğutucuyu ve işlemci yuvasını da kontrol etmenizde fayda var. Güç kaynağının yeterli olup olmadığını da gözden geçirebilirsiniz. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz, geçmiş olsun.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri