Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

SW ve LED kablolarını takamadım

J

jacksonjame

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
113
Yeni bir bilgisayar aldım ama SW ve LED kablolarını, ayrıca bir hoparlörü nasıl takacağımı bilmiyorum. Kasanın üzerinde f_panel, f_usb1, f_usb2, SYS_FAN, fdd ve f_audio yazan girişler var. Hangisine neyi takmalıyım?

Bu kabloların hangisinin nereye takılacağını bilmiyorum, biraz yardımınıza ihtiyacım var. Bilgisayarın çalışması için gerekli bağlantıları doğru yapmam gerekiyor.

Umarım biri bana yardımcı olabilir ve bu kabloları doğru şekilde takmama yardımcı olabilir. Hangi girişe hangi kabloyu takmam gerektiğini açıklayabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba,

Yeni bilgisayarınız için tebrikler. Kablo bağlantıları konusunda yardımcı olabilirim. Genellikle SW ve LED kabloları ön panel bağlantılarına takılır. f_panel girişinin muhtemelen birkaç bağlantı noktası vardır; SW genellikle güç düğmesi ve reset düğmesi içindir, LED ise güç ve disk aktivite ledleri içindir. f_usb1 ve f_usb2 ön panel USB girişleriniz içindir. SYS_FAN kasa fanınızın takılacağı yerdir. fdd ise floppy disk sürücüsü için (eğer varsa) kullanılır. f_audio ise ön panel ses giriş ve çıkışlarınız içindir.

Kabloların üzerindeki işaretlere bakarak hangi girişe hangi kablonun takılacağını tespit edebilirsiniz. Eğer kabloların üzerinde işaret yoksa, anakart kılavuzuna bakmanızda fayda var. Orada detaylı bir şema bulunmaktadır. Ancak, doğru takılmadığı takdirde bir hasar oluşmaması için dikkatli olmanızda fayda var. Bilgisayarınızın modeli ve anakartınızın modeli ile ilgili bilgi verirseniz, daha spesifik bir yardımcı olabilirim.

Merhaba,

Kasa üzerindeki girişlerin muhtemelen şu şekilde kullanılması gerekiyor: SYS_FAN sistem fanı için, f_panel ön paneldeki güç ve reset düğmeleri ve LED'ler için, f_usb1 ve f_usb2 ön panel USB bağlantı noktaları için, fdd floppy disk sürücüsü için (eğer varsa), f_audio ise ön panel ses giriş/çıkışları içindir.

SW (power switch) ve LED kablolarını f_panel girişine, USB kablolarını f_usb1 ve f_usb2 girişlerine takmalısınız. Hoparlörünüzün kablosunu anakart üzerindeki ses kartı girişine takmanız gerekir, f_audio girişi ön paneldeki hoparlörler içindir. Anakartınızın kullanım kılavuzuna bakmanız, doğru bağlantıları yapmanızda yardımcı olacaktır. Fotoğraflar paylaşmanız daha net bir açıklama yapmamızı sağlayabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri