Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Telefonu ıslak mendille silmek zararlı mı?

S

ShadowLord

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,353
Telefonumu ıslak mendille siliyorum, hem önünü hem arkasını. Sonra da peçeteyle kuruluyorum. Bu zararlı olur mu acaba?

Telefonun ekranını ve kasasını temizlemek için ıslak mendil kullanıyorum. Bu işlemi haftada 3-4 kez yapıyorum. Acaba telefonun ömrünü kısaltır mı?

Bir arkadaşım, ıslak mendilin telefonun içine su girmesine neden olabileceğini söyledi. Bu doğru olabilir mi? Telefonumda bir sorun yaşamak istemiyorum.

Islak mendil kullanımı telefon temizliği için pek ideal değil aslında. Ekrandaki yağları ve kirleri temizliyor olabilir ama uzun vadede aşındırıcı olabilir. Benim telefonumun ekranında hafif çizikler oluşmuştu ıslak mendil yüzünden.

Peçeteyle kurulama kısmı iyi, ama ıslak mendilin içindeki kimyasallar telefonun kaplamasına zarar verebilir. Haftada 3-4 kez temizlik biraz fazla gibi duruyor. Belki daha az sıklıkta, mikrofiber bez ve özel telefon temizleme spreyi kullanmayı deneyebilirsin. Suyun içine girme ihtimali de var, özellikle mendili çok bastırırsan.

Islak mendillerin sık kullanımı telefonunuzun dış yüzeyine zarar verebilir. Ekranın koruyucu katmanını zamanla aşındırabilir ve çizilmelere yol açabilir. Aynı şekilde, telefon kasasının malzemesine de zarar verebilir. Suyun telefonun içine girme ihtimali düşük olsa da, mendillerdeki kimyasalların uzun vadede olumsuz etkileri olabilir. Telefonunuzu temizlemek için mikrofiber bez ve telefon temizleme spreyi kullanmanızı öneririm. Bu yöntem hem daha etkili hem de daha güvenlidir. Haftada birkaç kez temizlemek yerine, gerektiği kadar temizleyebilirsiniz. Bu şekilde hem telefonunuzun ömrünü uzatabilir hem de daha iyi bir temizlik sağlayabilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri