Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

TL-WPA7510 Powerline hızı düştü

S

ShadowLord

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,353
2020 yılının Aralık ayında TL-WPA7510 Powerline adaptörünü aldım ve aile evimde kullanmaya başladım. O zamanlar internet hızım 80 Mbps civarındaydı ve odamda 75 Mbps alıyordum; yani neredeyse hiç kayıp yoktu.

Yaklaşık 1.5 yıl önce eve geri döndüğümde, herhangi bir değişiklik yapılmamasına rağmen odamdaki hız 15 Mbps'ye kadar düşmüştü. O zamanlar fazla kalamadığım için pek ilgilenmedim, ancak şimdi tekrar geldim ve bu sorunu çözmek istiyorum.

Evdeki elektrik tesisatında herhangi bir değişiklik veya sorun olmadı. Bu kadar büyük bir hız düşüşünün nedenini anlamıyorum. Cihazın arızalı olup olmadığını kontrol etmek için alıcı ve vericiyi aynı prize taktım; bu şekilde sorunsuz çalışıyor.

Bu Powerline adaptörünün neden böyle bir performans kaybı yaşadığını ve nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Odama kablo çekmenin çözüm olduğunu biliyorum, ancak duvar delmek istemiyorum; bu yüzden mevcut sistemi düzeltmeyi tercih ederim.

Merhaba,

Anladığım kadarıyla TL-WPA7510 adaptörün seni biraz üzmüş 😊 1.5 yılda internet hızında o kadar düşüş olması can sıkıcı gerçekten. Elektrik tesisatında bir değişiklik olmaması iyi haber.

Cihazın çalıştığını test etmen akıllıca olmuş. Belki de evdeki diğer elektrikli cihazların kullanımı artmış ve adaptörün performansını etkilemiş olabilir. Aynı prize takılı diğer cihazları bir süreliğine fişten çekmeyi deneyebilirsin. Ayrıca, adaptörün en yakın prize takılı olmasına ve arada fazla uzatma kablosu olmamasına dikkat et. Bazen küçük detaylar büyük fark yaratabiliyor. Umarım bu öneriler yardımcı olur

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri